Баскетлегендата Жоро Младенов: Ще бъде тежко без Везенков и Бост

Бост е основен плеймейкър на тима

Баскетболната легенда Георги Младенов прогнозира тежки мигове за националния отбор без Александър Везенков и Дий Бост в световната квалификация срещу Босна. Двубоят е на 30 ноември в Ботевград. Водещите играчи на "лъвовете" почти сигурно няма да играят. Те имат клубни ангажименти в Евролигата, въпреки че официално бяха повикани от селекционера Любо Минчев.
"Без тях ще е тежко - потвърди Георги Младенов. - Яд ме беше, че изпуснахме Русия. Изтървахме доста фаулове и загубихме мача. Сега ще е трудно. Не искам да обезличавам труда на останалите момчета, но Везенков и Бост са водещи играчи. Имаме проблеми с ръстовите баскетболисти. Единствено ни остана Митко Димитров. Босненците са от сръбската школа. Изпуснахме двата мача с Чехия. Малко не ни стигна. Сега Чавдар Костов се завръща в тима, което е плюс."
Баскетболният анализатор на "България Днес" съжалява за пропуснатата възможност на "Левски Лукойл" да пробие в Шампионската лига. "Сините" отстъпиха в квалификациите, но сега са лидери в другия по-слаб турнир ФИБА Къп.
"Имаха сили да се класират, но не им стигна време, за да се сработи съставът. Не става само за месец и половина съвместна работа - обясни Георги Младенов. - Тимът е много добре окомплектован с близнаците Иванови, Божидар Аврамов и Христо Захариев плюс качествени чужденци. Защо да не спечелят ФИБА Къп. Ще е хубаво да видим наш клубен тим в предните фази на подобен турнир. Но нека не слагаме отсега каруцата пред коня. Турнирите са още в началото."
Днес "сините" гостуват на финландския "Катая". Двубоят е от 18.30 ч. Мачът ще определи победителя в групата, който ще има по-лесен жребий за следващата фаза.
"Неприятно е, че пътуването е около 12 часа, но така е за повечето отбори в турнира - отбеляза Георги Младенов. - Този ритъм с по два мача на седмица е добър вариант, защото подобни срещи сплотяват доста повече, отколкото тренировките в залата."
Младенов е убеден, че "Левски Лукойл" ще бъде фаворит в националното първенство. Столичният гранд е без загуба до момента.

Георги Младенов
Георги Младенов
Везенков показва забележителна форма
Везенков показва забележителна форма
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене