За британците принц Хари е най-популярният член на кралското семейство

Седемдесет и две на сто от британците са на мнение, че принц Хари е най-популярният член на кралското семейство, става видно от национално проучване на компанията YouGov, цитирано от ТАСС.

В анкетата херцогът на Съсекс изпреварва по броя на предпочитанията своята баба, 92-годишната кралица Елизабет Втора и своя брат, принц Уилям. Хари е поддържан от 86 процента от анкетираните жени и от 69 процента от анкетираните мъже.

Кралицата остава най-популярният член на кралското семейство сред гласувалите мъже в анкетата - 71 на сто. Принц Хари и принц Уилям значително изпреварват по популярност сред британците своя баща, който е престолонаследникът на британската корона. Синът на кралицата, който утре ще навърши 70 години, заема едва седмо място в класацията на най-популярните представители на кралското семейство.

Херцогинята на Кембридж Кейт се оказа втората по популярност след Елизабет Втора представителка на монархията от женски пол. Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл, съпруга на принц Хари, заема в класацията шесто място. Бившата американска актриса отстъпва само с един процент на 97-годишния съпруг на кралицата, принц Филип. Осма по рейтинг е дъщерята на Елизабет Втора, принцеса Ана.

В допитването, проведено от 15 май до 31 октомври са взели участие 3,6 хиляди жители на Обединеното кралство.

Принц Хари и Меган Маркъл СНИМКИ: РОЙТЕРС
Принц Хари и Меган Маркъл СНИМКИ: РОЙТЕРС

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене