Миенето на зъбите на кучето с човешка паста може e фатално

СНИМКА: Pixabay

Много собственици на домашни любимци им мият зъбите, за да ги опазят от лош дъх и кариеси, пише в."Метро", но използването на човешка паста може да се окаже фатално.

Съдържащите се в продукта флуор и подсладители могат да се окажат отровни за нашия Шаро, предупреждава Карълайн Алън, ветеринарен директор в британското Кралско дружество за защита на животните, предава БТА.

Всъщност поглъщането на флуора не е толкова опасно за най-добрия приятел на човека, колкото на изкуствения подсладител ксилитиол, използван в човешката паста за зъби. В никакъв случай на кучетата не трябва да се дават продукти, съдържащи споменатия подсладител, който се среща и в дъвките.

Добре е стопаните да се грижат за устната хигиена на своите домашни любимци, но те трябва да използват специално пригодените за тях пасти. Четката за зъби трябва да бъде навлажнена и с мек косъм.

Кучето трябва първо да свикне с вкуса от малка доза специализирана паста с дъх на малц или пилешко. Едва след това трябва да се пристъпи към редовно миене на зъбите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йордан Лечков стана за първи път дядо
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса

Напишете дума/думи за търсене