При тенис обира националите минаха метър

Мария Йовкова се готви за мачовете със Сърбия

Най-добрите български състезатели в тениса на маса изкарали луд късмет по време на обира в националния комплекс "Дианабад". Техните лични скъпоструващи ракети не били в складовото помещение, което беше обрано в ранните часове на понеделник. За сметка на товаса задигнати екипировка и зимни якета на федерацията. Претършувани са шкафчетата на любителите. Сред липсващите вещи са и чисто нови ракети.

"Всички национали пътуват през уикенда и играят в чужбина - разказа управителката на залата Силвия Василева. - Те винаги вземат своите неща в саковете. Още не можем да пресметнем щетите, защото имаме клиенти, които не са проверили своите шкафчета. Преувеличена е информацията за 70 000 лв. Но имаме любител, който е пострадал с ракети, маратонки и екипировка за общо 2000 лв. Голям срам берем пред хората."
Часове след установяване на обира полицията пристига. Екип от следователи поръсват с прах за отпечатъци местопрестъплението. Заради сериозния поток от хора е трудно да бъде събрана информация.
"Крадците са влезли през открития басейн - обясни Силвия Василева. - Направено е професионално. Поставени са лепенки на датчиците за СОТ, при това на тези, които покриват зоната за проникване. Първоначално помислихме, че може майстори да са ги покрили, за да не се цапат. Вижда се, че е направено много прецизно. Сякаш е някой вътрешен човек."
От управата на комплекса обещават да вземат мерки, за да не се повтаря обирът.
"Нямаме средства да монтираме наблюдателна система - добави Силвия Василева. - При нас таксите са социални. Цената е 3 лв. на час през деня и 4 лв. вечер. Не сме ги вдигали от 10 години, въпреки че двойно увеличиха наема. Токът и парното също скочиха. Много се надяваме на съдействие от хората, за да бъде намерена екипировката. Тя е от рядката марка TIBHAR. Ако някой види подобни гуменки, маратонки или дрехи на необичайно място, да сигнализира."
Европейската шампионка за девойки Мария Йовкова потвърди, че няма изчезнали вещи на националите.
"Обирът беше неприятен за всички. Нямаше нищо наше", добави младата звезда. Тя и останалите национали се готвят за европейските квалификации през следващата седмица. Жените гостуват на Сърбия, а мъжете на Чехия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа

Напишете дума/думи за търсене