Как да лекуваме зъбите и устната кухина със сода за хляб (+рецепти)

снимка: Pixabay

Красивите, бели и здрави зъби винаги привличат погледи и правят добро впечатление. Грижата за зъбите изисква време и още повече средства. Най-добрия вариант е, ако не ни се налага да ползваме услугите на стоматолозите често. Затова трябва сами да се научим да поддържаме добра устна хигиена и да се грижим както за зъбите, така и за венците си.

Предлагаме ви няколко прости и лесни рецепти, които ще предотвратят появата на кариеси, стоматит, парадонтит и др. освен това от откъса ще научите какво трябва да направите, за да имате бели зъби и сияйна усмивка.

Болести на зъбите

Ако се грижите за здравето на вашите зъби, не бързайте да купувате модни и вредни дъвки! За профилактика на кариеса плакнете устата след хранене със следния разтвор: 1 чаена лъжичка сода в чаша вода. Този начин позволява да се неутрализира киселинният налеп и да се предпази от появата на кариес. Плакненето на устата със сода добре премахва болката в зъбите. Особено е ефективно при флюс (възпаление на надкостницата). Пригответе горещ соден разтвор, плакнете с него устата 5 – 6 пъти на ден. Понякога това позволява да се избегне хирургично лечение.

 Хлебна сода – 1 чаена лъжичка, готварска сол – 1 чаена лъжичка, йод – 3 капки в чаша гореща преварена вода. Плакненето става в горещ вид. След плакненето зъбната болка трябва да се успокои. Ако носите свалящи се протези, поставяйте ги за през нощта в соден разтвор. За да приготвите разтвора, вземете 1 чаена лъжичка сода в 2 чаши вода. За избелване на протезите може да ги почистите със суха сода с помощта на специална четка. Болката в зъбите по време на бременност – също достатъчно разпространено явление, може да се случи даже и при тези майки, които се грижат за устната кухина и редовно посещават стоматолог. Зъбната болка не представлява опасност за здравето на бъдещата майка и детето, но се явява мощен източник на стрес, а стресът, както е известно, по време на бременността е противопоказан.

Целия текст четете тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене