Царят гост на рождения ден на принц Чарлз (Обзор)

Симеон II и Маргарита ще са гости на вечерята, давана от кралица Елизабет за сина ѝ

Миналата седмица двамата бяха на 80-ия рожден ден на испанската кралица София

Цар Симеон II и царица Маргарита са в Лондон за 70-ия рожден ден на принц Чарлз днес.

Двамата са на тридневна визита във Великобритания по покана на принца, съобщава царският сайт. Те ще присъстват на официалната вечеря, която кралица Елизабет II ще даде в Бъкингамския дворец за рождения ден на сина си.

Симеон II е братовчед на кралицата. Нейната пра-прабаба кралица Виктория е била омъжена за принц Алберт фон Сакс-Кобург-Гота, който е чичо на дядото на царя - Фердинанд.

Още един кралски юбилей уважиха миналата седмица Симеон II и доня Маргарита. Те бяха в Мадрид за 80-ия рожден ден на кралицата майка София. С нея и дон Карлос ги свързва дългогодишно приятелство, след като испанският крал е този, който дава убежище на българския цар в изгнание преди близо половин век.

Симеон и Маргарита присъстваха на частен обяд в двореца Паласио де ла Сарсуела, който крал Фелипе VI даде в чест на майка си. Те пристигнаха със собствения си автомобил, управляван лично от царя.

След обяда бяха на концерт в Театро Реал на Музикалното училище на името на кралица София. Първата част беше под диригентството на световноизвестния тенор Пласидо Доминго, който поздрави Симеон II на български с “Благодаря ви много” и продължи на испански: “за толкова чудесните гласове, които България е дала на световната оперна сцена!”

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене