Фотоизложба на българчета в Истанбул показва снимки на Желязната църква

Турският фотограф Кенан Кахраман ще учи българчета в Истанбул да снимат.

Как изглежда Желязната църква “Свети Стефан” в Истанбул през очите на децата? Снимки и клипове на красивия храм, направени от българчета, които живеят в турския мегаполис, ще бъдат подредени в изложба през май 2019 г.

От тази учебна година децата посещават курс по кино и телевизия в българското училище в Истанбул, в който се учат и на фотография. Изложбата им ще бъде своеобразен завършек на обучението.

Ръководителят на курса - българският режисьор Стилиян Иванов, и един от асистентите му - турският фотограф Кенан Кахраман, вече започнаха работа и децата и техните родители получиха първите уроци по композиция на кадъра.

Кенан Кахраман е носител на отличия във фотографски конкурси от САЩ, Русия, Великобритания, Финландия, Испания, Дубай и др.

Първите снимки за предстоящата изложба са в събота, 17 ноември, когато в българския храм край Златния рог ще се състои концерт за пиано.

Инициативата за това обучение по “мислене в картини и звук” е на генералния консул Ангел Ангелов. Меценат на проекта е Гергана Ташкова, която от години подкрепя проекти в областта на образованието, културата и спорта.

Снимка на Кахраман, печелила награди на фотоконкурси
Снимка на Кахраман, печелила награди на фотоконкурси
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене