Димитър Пенев за националите: Имаме двама играчи и половина!

Пенев иска повече от националите

Треньор №1 на XX век Димитър Пенев не е голям оптимист за предстоящите мачове на националите с Кипър и Словения в турнира Лига на нациите. Според Стратега качеството в отбора е лимитирано, а силните футболисти се броят на пръстите на едната ръка.
"Преди имахме добри футболисти, 12-13 човека, които играеха в чужбина титуляри, което е много важно - каза Пенев пред "България Днес". - Сега имаме двама и половина, които идват за два дни и половина на лагер. Тука, в България, е трудно да ги укротим. Два мача последователни не можем да печелим, видя се и в предишните квалификации. Сега с този турнир се увеличават мачовете, защото не можем да направим контролни срещи. Трябват финанси. Кипър от години има добро ниво, от тях сме губили преди, също сме и печелили."
По мнение на Стратега ниското ниво на националния отбор се дължи на слабото ни първенство. Пенев не е учуден и от малкото публика на мачовете на националния отбор. За домакинството срещу Словения на 19 ноември отново се очакват не повече от 10-15 хил. зрители.
"Подготовките ги правим навънка, харчим двойно и тройно - казва Пената. - А като почне шампионатът, трибуните празни. Пак добре беше на националния публиката в последните мачове, все пак противникът трябва да го знаеш, за да го гледаш."
Вчера по обед националите заминаха за Кипър. Мачът е днес от 21,45 ч. Селекционерът Петър Хубчев има сериозни проблеми със състава заради контузиите на титулярите от последните мачове Пламен Илиев и Кирил Десподов. Вместо Пацо Тигъра като титуляр на вратата има голяма вероятност да застане повиканият по спешност Благой Макенджиев. Другите варианти са ветеранът Георги Петков и Димитър Евтимов. На мястото на Десподов почти сигурно ще стартира Николай Димитров-Хичо, който играе силно в руския "Урал". Като титуляр се очаква да започне и Спас Делев, а Божидар Краев по-всяка вероятност ще е резерва.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене