Петър Василев: Пихме вино по $169

Василев коментира мача на "Парк де Пренс" заедно с Мичмана

Селекционерът Димитър Пенев и няколко човека от делегацията на България се почерпили с вино за $169 бутилката след победата на България над Франция с 2:1 на "Парк де Пренс". Това разкри пред колекционерското издание "Господ е българин" коментаторът Петър Василев.

Президентът на БФС Валентин Михов организирал специална вечеря по повод успеха в хотела на отбора. След нея футболистите обиколили най-известните заведения в Париж. Пенев и няколко човека останали в ресторанта.

"Към края на нощта в хотела, където си останахме няколко човека, Пенев ми вика: "Абе, Василев, вино нямаме на масата, поръчай" - спомня си Петела. - В този час бе останал само един келнер да ни обслужва. Аз го повиках, а той изглеждаше така, сякаш това е най-черната нощ в живота му. Та викам го и му казвам: "Гарсон, донеси по една бутилка бяло и червено вино, реколта 1924 година." Момчето се скри някъде, върна се и казва, че няма от тази година, но има от 1928-а. Избъзиках Пената, че повече помни, та да каже въпросната 1928 г. слънчева ли беше, дъждовна ли, да знаем какво е виното. А Пената вика: "К'во ти пука каква е била годината, кажи да донесе две бутилки". Поръчвам аз, а сервитьорът ме бута и казва, че бутилката струва $169. Призля ми. Казвам на Пенев цената, а той само махна с ръка и казва: "Четири да донесе. Щото можеше и да няма американско лято".

Никой не мигнал през нощта след големия български успех.

"Цяла нощ, разбира се, не спахме - споделя и Василев. - Играещите в чужди клубове си заминаха един по един, ние останахме няколко човека. Аз бях с Пенев и помощника му Краси Борисов. И изведнъж няма такси да ни закара до летището. Чакахме сума време. След като се чекирахме, отиваме в чакалнята, там гледам двама души - единият тъмнокож, другият бял, четат вестник "Екип". На първа страница пишеше: "Франция се класира за Мондиал... 1998". Отидох при белия и го питам откъде мога да си купя вестник, а той ми обясни, че няма откъде в тази зона на летището. Пита българи ли сме и му обясних кои сме. Той се усмихна и вика: "Е, и ние помогнахме, чакам поздравления". Питам защо, как, а той ми отвръща, че е от Израел. Запрегръщахме се, а той ми подари вестника."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене