Блогърка: Най-лесният начин за епилация е с паста за зъби

СНИМКА: Pixabay

Козметичната блогърка Малдина Шриензанада съветва дамите как да се епилират с едно много разпространено подръчно средство - с паста за зъби, пише в."Мирър".

В клипче в Инстаграм Малдина показва как да се направи сместа за обезкосмяването - като се забърка паста за зъби с куркума. Тя се нанася върху окосмените места. Малдина твърди пред своите 413 хиляди последователи в мрежата, че това е най-лесният начин за епилация. След като пастата за зъби засъхне, със силно търкане с влажна кърпа по посока обратна на косъма, нежеланото окосмяване се отстранява, предава БТА.

Куркумата не е задължителна съставка, но тя действа като "успокояващ агент" за кожата, докато пастата върши останалата работа. Някои потребители изпробвали метода на блогърката, но без видим резултат, пише в. "Мирър".

А дерматоложката Мона Гохара от университета в Йейл съветва дамите въобще да не се подлагат на подобна процедура. "Пастата за зъби въздейства дразнещо върху кожата. Тя е направена за устната хигиена и не е предназначена нито за кожата, нито за косата".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене