Отрожиха изстрелването на ракета с провизии на Международната космическа станция

СНИМКА: Pixabay

Дъжд и облаци отложиха за утре изстрелването на американска ракета, предназначена да достави провизии на екипажа на Международната космическа станция, предаде Франс прес.

Ракетата Антарес, която транспортира капсулата Сигнус, би трябвало да излети утре в 9,01 ч. по Гринуич от ракетната площадка на НАСА в Уолопс айлънд в щата Вирджиния на атлантическото крайбрежие. Нейното излитане бе насрочено първо за вчера, после отложено за днес и накрая за утре.

Ракетата Антарес с капсулата Сигнус би трябвало да достигне МКС в 9,20 ч. по Гринуич в понеделник, ден след пристигането на руския товарен кораб Прогрес, който трябва да излети от Байконур днес в 18,14 ч. по Гринуич.

Капсулата Сигнус може да остане, скачена за МКС, до 90 дни. Тя ще достави вода, храна, дрехи и материал за научни експерименти. Товарът, който пренася, е общо 3 тона, предава БТА.

Това е първо изстрелване на товарни кораби към МКС след аварията с кораба Союз на 11 октомври, заради която трима астронавти трябваше да се върнат предсрочно на земята. Следващо изстрелване на Союз ще има на 3 декември.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене