Полачек и Митрев приключват с "Левски"

Митрев ще се раздели с "Левски" за втори път Снимки: Владимир Стоянов

Вратарите Мартин Полачек и Божидар Митрев най-вероятно са изиграли последните си минути с екипа на "Левски". Двамата няма да пазят до зимната пауза, когато ще се търси начин за раздяла с тях, научи "България днес".

Митрев и Полачек изпаднаха в немилост след серия сериозни грешки, които допуснаха в мачовете досега. Първият, който до края на миналия сезон бе капитан на "сините", започна сезона като титуляр. Още в реванша с "Вадуц" от Лига Европа допусна гаф при първия гол на тима от Лихтенщайн. И сам поиска смяна на почивката. Полачек влезе на пожар и направи грешка при второто попадение на гостите. Въпреки това бе титуляр в следващите мачове. След серия по-малки гафове той сбърка фатално при първия гол на "Лудогорец" в Разград, а "Левски" загуби с 1:2. Още в следващия двубой Полачек седна на пейката за сметка на Митрев. Заместникът му, който е в тежка криза от психологическо естество, пази точно два мача. Срещу "Ботев" той пусна лек гол и пак бе сменен от Полачек, който побърза да сбърка срещу "Черно море".

Това преля чашата на търпението на треньора Славиша Стоянович и той зачеркна и двамата. Те не влизат в сметките му занапред. В контролата срещу "Монтана" пази 21-годишният Николай Кръстев, а на пейката бе юношата Димитър Шейтанов. Полачек и Митрев засега ще тренират с отбора, а през паузата ще им се търсят нови отбори. И двамата имат договори с клуба, затова раздялата с тях ще бъде чрез трансфери. Митрев може да бъде пуснат и без пари. По-сложно е положението с Полачек, който дойде през лятото по изричното искане на Делио Роси. Словакът има договор за още 2,5 години. Това означава, че ако не му бъде намерен отбор, "Левски" ще трябва да плати сериозна неустойка за раздяла с него.

Полачек дойде през лятото, но вече е нежелан
Полачек дойде през лятото, но вече е нежелан

Едно е ясно, само чудо може да върне един от двамата на вратата на "Левски".

Кризата на този пост накара собственика Спас Русев да се задейства. Той склони Николай Михайлов да се върне в българското първенство. Юношата на "Левски" е без отбор и ще трябва да запълни пробойната в състава. Той изгледа контролата с "Монтана", а след това имаше и среща със Стоянович.

Стражът, който не е сред най-големите любимци на "сините" фенове, вече се разбра с ръководството относно договора си. Вчера той мина медицински прегледи. Очакваше се всичко с тях да е наред и Михайлов да подпише с родния си клуб. Това трябваше да стане снощи или най-късно днес. Михайлов ще се завърне в "Левски" след трансфера си в "Ливърпул" през лятото на 2007 година.

Последните месеци той тренира на базата в "Бояна", а от три седмици се подготвя със "Славия".

Веднага след това Николай започва тренировки с отбора. Очаква го сериозна работа, за да навакса изоставането. То е най-вече във физически аспект, тъй като е трупнал някой килограм отгоре. Заради това трудно ще застане на вратата още в мача с "Ботев" (Враца) в неделя. Тогава най-вероятно ще се разчита отново на Кръстев.

Заради проблема с вратарите се очаква още една промяна на "Герена". Треньорът им Валентин Захариев в най-скоро време ще бъде заменен. Фаворит за поста му е любимецът на Сектор "Б" Димитър Иванков. 43-годишният бивш вратар е левскар в дъното на душата си, като има 275 мача и 24 гола за клуба. Той няма опит като треньор, но международният опит, който е натрупал през кариерата си, и манталитетът на победител го правят основен фаворит за поста. Още повече че именно той тренираше Николай Михайлов на базата в "Бояна" от лятото насам.

Сред обсъжданите варианти е и Любомир Шейтанов. Той има огромен опит, а в момента е свободен. Може да се заложи и на чужденец, който да бъде предложен от Славиша Стоянович.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене