Изключително издание събра 1000 картини на Цанко Лавренов (снимки)

Внукът на Цанко Лавренов - Лаврен Петров Снимки: Десислава Кулелиева

То е дело на издателство "Труд"

Невиждано издание като стандарт и качество - така определиха книгата "Цанко Лавренов" участниците в премиерата в Софийска градска художествена галерия.

"Получих поздравителен адрес от министъра на културата Боил Банов, в който той благодари за труда, посветен на един от най-значимите български живописци, не само на неговия внук Лаврен Петров, основен двигател на проекта, но и на Надя Делева - главен редактор на издателство"Труд", която две години работи по този проект", каза  г-жа Венелина Гочева, управителят на Медийна група "България холдинг

Лаврен Петров обеща книгата да бъде преведена на английски и да бъде представена през 2019 г. в Европейската столица на културата - Пловдив.

Изданието е над 500 страници, с над 1000 творби на големия художник и е истинска енциклопедия за неговия живот и дело. Съмишленици нарече Венелина Гочева всички, които са взели участие в подготовката на този фундаментален труд.

Тя подчерта, че неслучайно той  излиза с марката на издателство "Труд", "защото е част от наш проект, насочен към паметта". Тя каза още, че едва ли може да се намери книга с подобно качество.

Венелина Гочева
Венелина Гочева

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!

Напишете дума/думи за търсене