300 000 евро за издънка на "Лудогорец"

Махлангу пристигна с огромни очаквания към него  Снимка: Владимир Стоянов

Халфът на "Лудогорец" Мей Махлангу излиза доста солено на клуба от Разград. Футболистът, който има едва 129 игрови минути от началото на сезона, прибира по 300 000 евро на година.

Това е заплатата, която южноафриканецът договори при пристигането си при "орлите", научи "България днес". Той дойде от "Динамо" (Букурещ) през лятото и подписа с "Лудогорец" за три години. Разградчани броиха за него 500 000 евро на бившия му клуб.

Заради богатата му визитка Махлангу бе обявен за новото бижу на шампионите. Той трябваше да им помогне за излизане от групите на Лига Европа. Вместо това южноафриканецът изпитва сериозни проблеми с аклиматизацията си в новия отбор. Той рядко попада в групата за мачовете, а като титуляр е започвал едва в един двубой. 29-годишният халф е играл точно 22 минути в евромачовете на "Лудогорец", където се очакваше да е основна фигура. В първенството може да се похвали със 107 минути и един гол.

Брандао се подвизава във втория отбор на "Лудогорец"  Снимки: Сайт "Ладугорец"
Брандао се подвизава във втория отбор на "Лудогорец" Снимки: Сайт "Ладугорец"

За всичко това от началото на сезона Махлангу взима по 25 000 евро на месец. За всяка своя изиграна минута е прибрал по 388 евро до момента след идването си в края на август. И няма как да не е доволен, след като в предишния си клуб "Динамо" (Букурещ) взимаше 2,5 пъти по-малко пари. Там за една година заплатата му бе "едва" 120 000 евро.

Подобна е съдбата на още една "перла" в селекцията на "Лудогорец" - Жуниньо Брандао. Бразилецът пристигна в Разград едновремнно с южноафриканеца. Той дойде от "Атлетико" (Гояненсе) с визитката на доказан голмайстор. За подписа на Брандао шампионите пребориха колоса "Сантос". Накрая "Лудогорец" надделя, плащайки 1,5 млн. евро за 70% от правата му.

Очакваше се той да реши проблема в атака в началото на сезона, когато Клаудиу Кешеру бе изпаднал в голова суша. Вместо това нападателят играе за втория отбор на "Лудогорец" във Втора лига.

Григоре няма и една игрова минута
Григоре няма и една игрова минута

Трето от новите попълнения на разградчани през лятото Драгош Григоре още не е помирасал терена с екипа на шампионите в официален мач. Причината е контузия, която получи в учебната игра с "Марица" още по време на подготовката. Оказа се, че капитанът на румънския национален отбор има проблеми с петата. Стигна де дори до консултация при едно от светилата на световната ортопедия - Рамон Кугат.

"Той видя петата ми и ми даде "зелена светлина". Получих насоки за финалния етап на терапията ми в "Лудогорец", обясни бранителят през септември. Тогава той сподели, че до месец трябва да се върне в игра. Сега е почти краят на ноември, а Григоре още не е помирисал терен. Последните информации са, че ще започна пълноценна подготовка със съотборниците си след Нова година.

"Лудогорец" има нов силен човек. Това е досегашният директор "Спортна администрация" Георги Караманджуков. Той застана начело на новосъздадения Селекционен съвет в клуба. Ще бъде отговорен за цялата спортно-техническа дейност в ПФК "Лудогорец". Караманджуков ще контролира работата в спортно-техническия щаб на представителния отбор, както и дейността на Лудогорец II, и Детско-юношеската академия на клуба.

"Закъснели сме с някои процеси и трябва да наваксаме - заяви Караманджуков. - Целта на "Лудогорец" е постепенно да изгради отбор, който да се върне там, където му е мястото в Европа - в групите на Шампионската лига."

Бившият футболист на "Лудогорец" и настоящ треньор в aкадемията на клуба Радослав Комитов е новият директор на детско-юношеската школа на разградчани. Той ще поеме школата след оттеглянето на Яков Папарков.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене