"Спейс Екс" ще изстреля своя кораб "Крю Дрегън" на 7 януари (Видео)

Първият демонстрационен безпилотен полет на пилотирания кораб на компанията "Спейс Екс" , "Крю Дрегън" към Международната космическа станция /МКСI/ ще бъде осъществен на 7 януари 2019 година, съобщи НАСА, цитирана от ТАСС и БТА.

Корабът ще бъде изведен в орбита с помощта на ракетата-носител "Фалкон-9", а стартът е предвиден от Космическия център "Джон Кенеди", разположен на остров Мерит, северозападно от Кейп Канаверал.

Ще бъдат тествани системите за наземно обезпечаване на "Крю Дрегън", неговото скачване и кацането на Земята. Получените данни ще послужат за сертифициране на системите на "Спейс Екс", за да могат да бъдат осъществени и пилотирани полети до МКС.

Пилотираният вариант на космическия кораб "Крю Дрегън", известен още като "Дракон v2", беше представен от компанията през месец май 2014 година. През месец септември същата година между НАСА и "Спейс Екс" беше сключен договор за 2,6 милиарда долара за завършване на проекта и неговата сертификация за полети до МКС. През ноември и декември 2015 година бяха подписани договори за полети до МКС на два такива кораба с екипажи. През февруари 2017 година "Спейс Екс" обяви плановете си за използването на "Крю Дрегън" за туристически полети около Луната.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви

Напишете дума/думи за търсене