Десислава Стоянова: Григор Димитров е обран и възпитан професионалист

Водещата на “Преди обед” по  Би Ти Ви направи интервю с  първата ни тенис ракета Григор Димитров на кортовете в Монако.  СНИМКИ: ДОБРОМИР ИВАНОВ

“Отдавна го чакам това интервю, може би повече от година. Миналата година точно по това време изглеждаше, че съм на крачка от това да ми се получат нещата. Тогава Григор беше на върха след шеметните си успехи през годината, точно беше спечелил и финалния мастърс в Лондон. Така или иначе до интервю тогава не се стигна. Преди няколко месеца аз поднових молбата си за среща и този път нещата се получиха”, разказва Десислава Стоянова, която тази седмица излъчи интервюто си с най-добрата ни ракета в предаването “Преди обед” по Би Ти Ви. Дългоочакваната

среща става буквално

от днес за утре

Получава потвърждение от екипа на Димитров преди седмица в четвъртък и в петък вечерта лети заедно с оператора Добромир Иванов за Монако.

“В неделя направихме самото интервю в Monte Carlo Country Club”, казва Стоянова. Освен Григор Димитров там тренират също Новак Джокович, Рафаел Надал, Роджър Федерер и Давид Гофен. Въпросният тенис клуб съществува от 1928 г., когато е основан от тогавашния принц на Монако Луи II. Твърди се, че е запазен в автентичния си вид от онези години. А от кортовете се разкрива чудна гледка към морето. “Както знаете, в Монако живеят доста тенисисти и спортисти въобще заради нулевото облагане на доходите на физическите лица. А иначе какво да ви кажа, не им е зле там”, разказва водещата на “Преди обед”.

Докато е в Монако, тя има възможността да присъства на тренировките на Димитров. През цялото време с него са баща му Димитър Господинов и неговият физиотерапевт Алгис Христов. “За мен беше впечатляващо, че

баща му продължава

да го тренира”,

казва Десислава Стоянова. Единия ден с оператора заснемат тренировката по тенис, а на следващия са допуснати до тренировката му на стадиона в Монако, която се води от неговия кондиционен треньор Себастиан Дюран. За да се подготви за следващия сезон, Григор Димитров набляга на общи физически упражнения като тичане и дърпане на тежести. Тренира по 5-6 часа на ден 6 дни в седмицата, а всички - и самият Григор, са като войници. Имат ясни задачи и стриктен график.

Анализатори определят годината на Димитров като най-лошата в неговата кариера. Десислава Стоянова е с впечатлението, че той успява да погледне достатъчно философски на нещата, така че да е в състояние да продължи напред. Смята, че е достигнал чисто психологически предел, който, комбиниран със смяната на ракетата, която му се е наложила, не му е позволил да се справи по-добре. Но в крайна сметка, както и самият той каза, да си години наред в топ 20, не е толкова зле.

Обрано, възпитано и професионално - така определя Десислава Стоянова отношението на Григор Димитров, противно на всякакви очаквания, че известните личности губят тези си качества. “Искреното ми усещане беше, че би предпочел да си тренира, без наоколо да се мотаят външни хора, но прояви разбирането, което беше нужно, за да си свършим и ние нашата работа. И така в крайна сметка направихме 45-минутно интервю”, разказва водещата. Впечатление ѝ прави също колко много

Григор Димитров

цени произхода си

- това, че е българин и че е тръгнал от Хасково. Това изпъква няколко пъти в разговора им. “На този фон очевидно на него хич не му е приятно, че се чувства притиснат да участва на Sofia Open, а решението на щаба му да не участва се приема едва ли не като национално предателство”, казва Десислава Стоянова.

В интервюто Димитров говори за родината си с носталгия и признава, че тя му липсва, а Стоянова успава да го върне към детските му спомени в Хасково. “Той сподели, че има планове за проекти, свързани с България. Много съм любопитна да разбера какви ще бъдат те. Това, което е сигурно, е, че в някакъв момент ще има официална биография на Григор Димитров,

филм за него с

негова благословия

и академия “Григор Димитров”, разказва водещата. Освен далеч от родината първата ни ракета често е далеч и от любимата си. В интервюто той говори за особеностите на връзките от разстояние и колко е трудно това. Никол Шерцингер му гостува по-често, отколкото той на нея, но има дни, в които не се чуват заради часовата разлика. За момента топприоритет му е спортът, но иска един ден да се задоми. “Когато двама души са на двата края на земното кълбо и понякога не се виждат седмици наред, няма как да е лесно. Но това е цената, която плаща за избора, който е направил да бъде професионален тенисист”, смята Стоянова, която напоследък се е фокусирала в правенето на интервюта с хора, достигащи прага на възможностите си в името на своята кауза.

За пример дава интервюто си с Фреди Нок - швейцареца, носител на купища рекорди на “Гинес” за ходене по въже. Друг пример е Боян Петров, с когото заедно изкачва Мальовица малко преди да замине за Шиша Пангма. “За съжаление, понякога цената, която плащат за своята страст, е тази, която Боян плати”, казва Десислава Стоянова.

Стоянова прави интервю с Григор Димитров на кортовете, където тренират също Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер.
Стоянова прави интервю с Григор Димитров на кортовете, където тренират също Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер.
Десислава Стоянова в Монако
Десислава Стоянова в Монако
Много известни личности се местят да живеят в Монако, заради нулевото облагане.
Много известни личности се местят да живеят в Монако, заради нулевото облагане.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене