Стефан Данаилов получава днес 38 бутилки вино със специални етикети

Стефан Данаилов със студентите си

Тридесет осем бутилки от най-хубавите български вина ще получи за 76-ия си рожден ден днес, 9 декември, Стефан Данаилов.

Това е подарък от издателя Илиан Андонов, който подкрепи проекта за отпечатване на "Романът на моят живот" - биографията на големия артист. Ничий разказ за живота му не е достигал такива рекордни тиражи, както този "роман" - вече наближава 40 хиляди. Други известни имена стигат едва половината.

Затова в дома на Мастера ще пристигне специална пратка от бутилки, всяка от които вместо обичайния етикет ще бъде с етикет с негов портрет от най-прочутите му филмови роли - от "Черните ангели", "На всеки километър", "Борис I", "Иван Кондарев", "Дами канят" и т.н. Произведени са в един-единствен екземпляр специално за случая.

След големите тържества по повод 75-годишнината му Стефан Данаилов признава, че тази година ще отбележи празника си по-скромно. Доскоро той го честваше две в едно - първо играеше на сцената на Народния театър и след тази "арт почерпка" канеше приятели на по чаша.

Сега почти не излиза от дома си, който вече е красиво украсен за предстоящите коледни и новогодишни празници. Там ще се съберат по традиция негови студенти. Ще му изпеят от сърце "Честит рожден ден, скъпи Мастер...". А той, също по традиция, ще ги черпи с руска салата и баница.

"Тази млади хора ми дават енергия", не крия техния Мастер, но и той ги зарежда. Внимателно следи работата им в НАТФИЗ, където репетират с неговите асистенти, и им дава ценни и точни съвети. "Има око за всеки детайл", казва Радина Боршош - една от класа на "данаиловчетата". Знаейки вкуса на професора, обичайно му подаряват любимия парфюм. А за тонус със сигурност всички накрая ще изпълнят "Сексбомб" на Том Джоунс - песента, с който той ги надъхва, за да се раздават на сцената.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене