Дмитрий Нагиев - най-известният руски актьор днес, получава парализа на лицето като студент

Дмитрий Нагиев е най-популярното лице в руския шоубизнес в момента.

Дмитрий Нагиев, когото българските зрители познават от сериалите “Кухня”, “Двама бащи и двама синове” и “Мутра по заместване”, е най-популярният руски актьор в момента. 51-годишната звезда е обявен за секссимвол, а профилът му в инстаграм има 7 100 000 последователи. През 2016 г. списание “Форбс” го обявява за най-скъпоплатения руски актьор с годишен доход от 3,2 млн. долара. Състоянието му продължава внушително да расте, тъй като е желан образ в реклами, филми на малкия и големия екран, изявява се и като радио-и тв водещ на популярни формати, сред които “Голос”, като само за един негов сезон хонорарът му възлиза на 2 млн. долара.

С изумителното си чувство за хумор и арогантното си излъчване Дмитрий Нагиев се е превърнал в истински идол за женската публика. Той е от онези успели хора, които постигат всичко в живота си съвсем сами, а той превръща дори недостатъците си в свои преимущества.

B студентските години получава възпаление на лицев нерв, което парализира дясната половина на лицето му. След 6-месечно лечение актьорът почти напълно се възстановява, но остават леки последствия. Мимиките на засегнатата страна не са толкова изразени, а окото му на моменти се затваря. Затова винаги се появява на обществени места с тъмни очила, които са се превърнали в негова запазена марка. Притежава богата колекция с различни модели и се шегува, че в момента се разработват противогаз и шнорхел, които ще започне да носи.

Често приписват на Дмитрий Нагиев азербайджански произход, което обаче не е вярно. След Първата световна война семейството на дядото на актьора - Гурам, бяга от Иран, за да се спаси от глада. Емигрират в Туркменистан, където 9-годишният Гурам остава сирак и е настанен в сиропиталище. Дават му азербайджанска фамилия. След години той се жени за Гертруда Сопке, която е с немска и латвийска кръв, и от брака им се ражда бащата на Дмитрий - Владимир Нагиев. Другият дядо на актьора по майчина линия е много популярна навремето личност, бил е първи секретар на районния комитет на КПСС в Ленинград, настоящия Санкт Петербург, където е роден и най-популярният в момента руски актьор.

Любовта към сцената Дмитрий наследява от баща си, който като съвсем млад играе в театър в Ашхабад, кандидатства актьорско майсторство в Москва, но не го приемат и започва работа в завод за механооптика. Майката на бъдещата звезда пък преподава чужди езици във Военната академия.

Преди да се насочи към сцената, години наред Дмитрий се занимава професионално със спорт. Още като съвсем малко дете баща му го записва на джудо и самбо. След половин година обаче треньорът му показва вратата с думите: “Прибирайте си детето, непрекъснато му текат сополи”. Унижението се запечатва в съзнанието на хлапето и когато след няколко години печели второ място на градския шампионат по самбо, той вижда същия треньор сред присъстващите и му припомня историята. Не получава извинение, а поздравление, че вече не му текат сополи. На което Дмитрий отговаря: “Текат, но се научих да ги бърша!”. След това бъдещият актьор става майстор на спорта по самбо и шампион на СССР.

Cлед като завършва гимназия, се дипломира в специалността “Автоматика и изчислителна техника” в Електротехническия институт. За кратко кривва от правия път, като върти незаконна търговия. Купува стоки от финландци и немци и ги препродава. При акция е заловен с валута у себе си. Пред него се откриват две алтернативи - или да влезе в следствения арест, или да отиде в армията.

Майка му използва връзки и го урежда в спортна рота, а оттам е преместен във Военновъздушните сили. Уволнява се с няколко пукнати ребра и два пъти счупен нос. За този период разказва, че често между войниците е имало побоища, а към него са били особено агресивни, за да проверят колко е добър в самбото.

Дмитрий Нагиев решава да продължи да учи и кандидатства актьорско майсторство, като за едно място се борят по 150 човека. Приемат го и става студент в Ленинградския театрален институт. Именно там в последния курс той получава парализата на дясната половина на лицето си.

Първите му роли на професионална сцена са още, докато учи актьорско майсторство. Изявява се в театър “Време”. Именно там е забелязан от немски специалисти и получава покана да работи в Германия, където остава две години.

Връщайки се обратно в Санкт Петербург, Дмитрий започва работа като радиоводещ. Става глас на различни предавания, в едно от тях работи заедно със свой приятел, а шегите, които пускат в ефир, се превръщат в крилати фрази.

Популярността на Нагиев расте и той започва да получава покани за водещ на конкурси, забавни програми, дават му роли в театъра, следват и появи на големия екран. Първият му голям филм е през 1997 г. - “Чистилище”. През следващата година започва да се снима в популярния детективски сериал “Каменская” и колелото се завърта. Поканите за участия в тв поредици го заливат, паралелно с това е и на големия екран.

През 2012 г. започва участието му в познатия у нас сериал “Кухня” и в неговите продължения. Популярността на Нагиев е наистина огромна, в интервю актьорът казва, че много дълго е чакал своя звезден час и сега за нищо на света няма да го изпусне.

Дмитрий се слави и като най-популярното лице в руския шоубизнес, а това идва с многобройните му изяви като тв водещ. През 2003 г. зрителите го гледат в предаването “Дом 1”, от 2002 до 2005 г. е лицето на скандалното тв шоу “Окна”. А след него е пред камерите на много от най-популярните предавания в Русия. От 2012 г. е несменяем водещ на музикалните продукции “Голос” и “Голос. Дети”, които значително увеличават банковата му сметка. В биографията си Дмитрий има и изяви като певец, но в тази посока работи съвсем за кратко.

Bъпреки че непрекъснато е под светлините на прожекторите, Дмитрий Нагиев ревностно пази личния си живот и категорично отказва да говори на тази тема. Като съвсем млад се жени за Алла Щелищева, чийто сценичен псевдоним е Алиса Шер и е популярна като радиоводеща. Бракът им продължава 18 години, двамата имат син - Кирил, който вече също е актьор.

Дмитрий се развежда с Алла, но двамата запазват приятелски отношения и единственият коментар на актьора по темата е, че между тях никога не е имало скандали. След това името му е свързвано с много от популярните руски актриси, които му партнират във филмите, приписват му дори нови бракове. Снимков материал обаче липсва, а приятелите му коментират, че няма никакво намерие отново да създава семейство.

Като бивш професионален спортист високият 173 см Нагиев продължава старателно да поддържа форма и често пуска снимки в социалните мрежи, на които е с тесни блузи или полугол, за да покаже мускули. На ръцете си има и татуировки. На едната пише: “Обичам те, бъди с мен” - вероятно е била послание към бившата му съпруга, защото я е правил като съвсем млад.

Снимки: Профил в инстаграм на Дмитрий Нагиев
Снимки: Профил в инстаграм на Дмитрий Нагиев
Продължава активно да тренира и днес.
Продължава активно да тренира и днес.
С баба си и дядо си като малък
С баба си и дядо си като малък
Гримьорка прави изкуствения белег върху лицето му преди снимки за "Мутра по заместване".
Гримьорка прави изкуствения белег върху лицето му преди снимки за "Мутра по заместване".
Преди години Дмитрий е с дълга и къдрава коса.
Преди години Дмитрий е с дълга и къдрава коса.
Актьорът има голяма колекция с тъмни очила.
Актьорът има голяма колекция с тъмни очила.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене