Волен Сидеров: Изкуствато е спасителна крачка от злободневната политика

Снимки: Йордан Симеонов

Вежди Рашидов откри изложба "Малки акварели" в новото артпространство на депутата - галерия "Стил 2"

Като "спасителна крачка от злободневната политика" определи страстта си да отвори поредната си галерия Волен Сидеров. В "Стил 2" на ул. "Г. С. Раковски" бе открита изложбата "Вежди - малки акварели", където художникът показва 50 работи 20 на 20 см от серията "Нощни заигравки". Рисува ги в безсънните си часове. Между тях са голи женски тела, натюрморти, портрети, цветя. "Вежди оставя сериозна следа в българската и световната култура, приятели сме от много години и се радвам, че е в тази галерия", подчерта Сидеров. 

"Обичам това пространство, а и не можех да откажа на моя приятел от 40 години - особено в ролята му на галерист. Всеки върви по своя път в политиката, но изкуството ни събра тук. То е щастие и радост. Политическите възгледи нямат значение. Изкуството няма да донесе лош имидж на никого", каза Вежди Рашидов, снимайки се рамо до рамо с лидера на партия "Атака".

Вернисажът (изложбата се откри на 10.12.) затвори за кратко дори тротоара пред галерията. Вътре дискретно свиреше джаз квартетът 4-th edition, напоследък известен като "Бенда на Волен Сидеров". Като има настроение и свободно време депутатът се включва към тях с изпълнение на барабани.

Рашидов е убеден, че този малък формат ще приближи изкуството му до повече хора. Негови акварели могат да се купят и за 900 лв. Появиха се първите червени точки за откупки. Сред гостите не се забелязваха колеги на Сидеров от парламента, но вернисажът посетиха негови съпартийци и симпатизанти, много художници. Дойде и генералният директор на БНТ Константин Каменаров.

Интересът към тандема беше голям, а двамата показаха приятелство, което датирало от 40 г.
Интересът към тандема беше голям, а двамата показаха приятелство, което датирало от 40 г.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо ружът е толкова важен за грима
Наталия Кобилкина: Жените се държат като мъже, но така трудно ги печелят
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора

Напишете дума/думи за търсене