Кой коя марка притежава или ще има ли съюз Ford-Volkswagen

Две от водещите автомобилни компании Volkswagen и Ford са все по-близо до пълно сливане. Ако това се случи, това ще бъде най-голямата автомобилна фирма в света.

Генералният директор на германската компания Хербет Дийс потвърди пред Ройтерс, че преговорите с Ford моге да доведат до създаване на “глобален автомобилен алианс”. Такава възможност е била обсъждана по време на проведената през миналата седмица среща на шефовете на BMW, Daimler и Volkswagen с администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп.

Босът на германската компания е заявил пред представителите на Тръмп, че Volkswagen може да използва потенциала на Ford за производството на автомобили. Това ще позволи избягването на евентуално закриване на заводи на американската марка в САЩ и съответно ще запази работните места. Германският автогигант също така планира да построи още един завод в Щатите.

Volkswagen и Ford

подписаха

споразумение

за сътрудничество през лятото за стратегическо партньорство за съвместна разработка на нови превозни средства. Споделянето на платформи и технологии ще намали рязко разходите за развойна дейност и при двата производителя.

Ford има силни позиции в някои сегменти в Америка, където Volkswagen продължава да не може да се възстанови след “Дизелгейт”. От друга страна, в Европа и Китай немците имат по-стабилно представяне.

Първата крачка към създаването на стратегически алианс ще бъде реализирането на няколко проекта. Един от тях е създаването на модели на Volkswagen, в чиято основа ще бъдат пикапът Ford Ranger и бусът Ford Transit.

Volkswagen планира да пусне нов електрически модел на американския пазар до 2020 г. в ценовия обсег 30-40 хил. долара. По всяка вероятност това ще стане заедно с Ford. По този начин германската компания ще се конкурира с Tesla, който доминира на американския пазар за електрически коли. Според новата стратегия германският гигант ще вложи 44 млрд. евро до 2023-а за разработката на електрически автомобили.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Наталия Кобилкина: Жените се държат като мъже, но така трудно ги печелят
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?

Напишете дума/думи за търсене