Актьорът Дейвид Славчев е новият директор на видинския театър

Видинският театър. Снимки Уикипедия/Vassia Atanassova - Spiritia

Актьорът Дейвид Славчев е новият директор на видинския театър, след като е получил най-висок резултат на проведения конкурс за длъжността. Това съобщи на пресконференция зам. кметът на общината Венци Пасков, в която участва и Дейвид Славчев, предаде БТА.

В идеите си за развитие на театъра във Видин Славчев посочи, увеличаване на щата с три бройки артисти, които се надява да получи по програма "Мелпомена" от Съюза на артистите. Видинският театър да играе всеки месец в столицата и да бъде направена постановка, която да се гледа от хората във Видин повече от три пъти. Първата пиеса, която ще бъде поставена във Видин е "Само за мъже " на Дарио Фо, за която актьорите започват репетиции на 5 януари.

"Ще правя психологически театър във Видин, който да стигне до всеки, но да се занимава с взаимоотношенията на хората. Онова, което ни се случва реално днес, да може да го видите на сцената и всеки да се обогати по някакъв начин, да черпи от чуждия опит или художествената измислица", каза на пресконференцията Славчев.

Дейвид Славчев е роден в София през 1971 г. Завършил е Националната академия за театрално и филмово изкуство в класа на Стефан Данаилов. Работил е като актьор, режисьор и продуцент. Бил е директор на две регионални телевизии.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене