Министър Банов открива изложбата „Аполония Понтийска – по стъпките на археолозите”

Министърът на културата Боил Банов ще открие днес в 18 ч. международната изложба „Аполония Понтийска – по стъпките на археолозите” в Регионалния исторически музей – София. Експозицията разказва историята на древния черноморски град на територията на днешен Созопол в светлината на археологическите проучвания, провеждани там повече от век и продължаващи и понастоящем. Това съобщиха от Министерството на културата.

Това е поредният проект от успешния научен и културен обмен между България и Франция. Над 500 артефакта „разказват” за града и прилежащите му територии с неговите институции, архитектура, всекидневен живот, некрополи. Включени са експонати от: „Музей Лувър”, Музеен център – Созопол, Национален археологически институт с музей при БАН, Национален исторически музей, Регионален исторически музей – Бургас.

Изложбата се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата на Република България, „Музей Лувър” и Френския институт в България и може да се види до 10 март 2019 г. в зала „Временни експозиции” на Регионалния исторически музей – София.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене