Шанхай прие план за популяризиране на изкуствения интелект

СНИМКА: pixabay

Шанхай обяви в края на миналата седмица план за набирането на реални решения за изкуствен интелект, които да доведат до по-широкото разпространение на тази технология в града, съобщава вестник China Daily.

В него са включени десет сценария от реалния живот, обхващащи сфери като образование, здравеопазване, транспорт и индустриално производство, които шанхайските власти се надяват да подобрят и модернизират с помощта на изкуствен интелект и търсят работещи решения от цял свят. Така например, в момента местни училища и болници проучват как тази технология може да бъде въведена при извършването на рутинни задачи като управление на сигурността и охраната и помощ при диагностирането. Според Джан Ин, инженер от местната комисия за икономика и информатизация, Шанхай си е поставил за цел да се превърне в „ентелигентен" град и трансформира новите технологии и продукти в двигатели за подобряване на производителността и икономиката.

До 2020 г. Шанхай планира да разшири обема на индустрията си, свързана с изкуствения интелект, до над 14,5 милиарда долара.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене