Зидан фаворит за "Юнайтед"

Зидан е желан на "Олд Трафорд"

Агонията свърши!

Жозе Моуриньо вече не е мениджър на "Манчестър Юнайтед"!

Португалецът бе уволнен вчера по обяд, като от клуба обявиха новината с лаконично официално изявление. В него се уточнява само, че до края на сезона отборът ще бъде воден от временен мениджър. По всяка вероятност това ще бъде досегашният асистент на Жозе - Майкъл Карик.

Фаворит за постоянен наставник е Зинедин Зидан, който в края на сезона напусна "Реал" (Мадрид). Шансове има и Антонио Конте.

Сред спряганите имена са още Маурисио Почетино, Лоран Блан и дори Арсен Венгер, който прекара 22 години в "Арсенал", преди да се оттегли в края на миналия сезон.

А Жозе Моуриньо едва ли ще запомни с добро престоя си начело на "Манчестър Юнайтед".

Моуриньо се провали в "Манчестър Юнайтед" и беше уволнен
Моуриньо се провали в "Манчестър Юнайтед" и беше уволнен

Той напуска 2,5 години след назначението си на "Олд Трафорд". За този период той спечели ФА Къп и трофея в Лига Европа.

През този сезон отборът се представя слабо, като "червените дяволи" заемат шесто място във временното класиране - на цели 19 точки зад лидера "Ливърпул".

"Юнайтед" загуби от "червените" с 1:3 на "Анфийлд" в неделя.

Това поражение означаваше, че "червените дяволи" записват най-лош старт на сезона от 28 години.

Още през лятото Моуриньо влезе в конфликт с клубното ръководство заради това, че не му бяха осигурени желаните нови попълнения. След това се изпокара с най-скъпия си футболист Пол Погба.

Въпреки всички катаклизми "Манчестър Юнайтед" все пак се класира за елиминационната фаза на Шампионската лига. На 1/8-финалите "червените дяволи" ще срещнат "Пари Сен Жермен".

Любопитно е, че Моуриньо бе уволнен на 17 декември 2015 г от "Челси". Три години и един ден по-късно той бе освободен и от "Манчестър Юнайтед".

24 млн. лири

неустойка

Резултатите на Моуриньо в "Манчестър Юнайтед" може и да са плачевни, но неустойката му със сигурност е "специална".

Португалецът ще прибере 24 млн. лири, защото е уволнен, преди да изтече срокът на договора му. В началото на тази година Жозе се обвърза с "Юнайтед" до лятото на 2020 г.

Моуриньо беше наричан Специалния, когато дойде във Висшата лига като мениджър на "Челси". Но така не успя да намери верния път на "Олд Трафорд".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йордан Лечков стана за първи път дядо
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса

Напишете дума/думи за търсене