Горан Брегович подлуди Пловдив, 3000 пяха и танцуваха

Сръбската звезда изпълни песни от най-новия си проект, посветен на Балканите, и популярни стари хитове.

Невероятен спектакъл поднесе на феновете си сръбската звезда Горан Брегович. Близо 3000 се събраха в Пловдив на концерта му снощи в зала С. И. Л. А. Стотици пристигнаха с автобуси от Северна България, за да чуят и видят големия изпълнител.

Публиката посрещна на крака в залата музикантите му от оркестъра за сватби и погребения, които влязоха един по един, свирейки на инструментите си.

След тях се появиха двете български певици от състава, а последен на сцената се качи Горан Брегович.

„Драго ми е отново да съм Пловдив”, поздрави той екзалтираните си почитатели.

Концертът продължи близо 2 часа, като в първата част прозвучаха песните от най-новия проект на Брегович „Три писма от Сараево”, посветен на Балканите. С „Gas,gas, gas” бе дадено началото на втората част с популярните хитове на сръбската легенда.

„Едерлези”, „Месечина”, Аризонска мечта” „Калашников” буквално взривиха залата. Зрителите скочиха от местата си, пяха с пълно гърло, танцуваха и се наслаждаваха. Краят на шоуто бе сложен с известната партизанска песен от Втората световна война „Бела чао” . Публиката дълго аплодира на крака Брегович и музикантите му за вълнуващия концерт в навечерието на Коледа.

Горан Брегович и оркестърът му за сватби и погребения не спряха да пеят и свирят в продължение на 2 часа. Снимки: Авторът
Горан Брегович и оркестърът му за сватби и погребения не спряха да пеят и свирят в продължение на 2 часа. Снимки: Авторът
Горан Брегович и музикантите му подлудиха залата.
Горан Брегович и музикантите му подлудиха залата.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене