Слънце, Владо, Марта и Божи гроб
България днес | 07 Януари 2019 г. | 521 показвания | 0 коментара

Пенев и Вачкова стават хаджии

Тур по светите места си организират артистите

Запознайте се с Владо Хаджипенев и Марта Хадживачкова! Те отидоха на най-свещеното място за християните - на Божи гроб!

По ранна доба, още в 5 часа сутринта.

Белобрадият артист и неизменната му спътница, най-вярната приятелка - Марта Вачкова, избягаха от студена България за топлия Тел Авив. Оттам започват приключението и поклонението на двамата актьори.

Марта поддържа фотодневник за феновете - вижте кадър от още заснежената писта преди изгрева у нас. За повече драматизъм има скреж по илюминатора.

Коренна промяна в климата спохожда Владо Пенев и Вачкова. Слънце, синьо дълбоко небе и положителни температури посрещат кандидат-пилигримите.

Притиснати между не толкова миролюбивите Сирия, Египет, Ливан и най-вече агресивните палестинци, нашенците не изпитват страх. Малката, но храбра Държава Израел осигурява безопасност и достъп до последния дом на най-важното място в християнския свят. А и откакто президентът на САЩ Доналд Тръмп премести представителството на Щатите от Тел Авив в Йерусалим (и ясно показа чие владение е градът, за който спорят няколко държави), поклонението е още по-сигурно.

Божи гроб е под олтара на църква "Възкресение Христово" в Йерусалим, както знаят всички хаджии. Според преданията гробницата се е намирала извън градските стени северозападно от Йерусалим, недалеч от Голгота. Впоследствие тук е построена Кувуклията и Храмът, посветен на Възнесението Божие. Това е гробницата в скалата, в която според евангелията е бил погребан Исус Христос след разпъването му на кръста и преди Възкресението.

Преди хората да имат достъп до бензина, до самолета и до двигателя, хаджийството не е било шега работа - едно пътуване до Светите земи траело най-малко 6 месеца и се считало по-скоро за подвиг, отколкото за екскурзия.

Владо Пенев и Марта Вачкова са неразделни

Заскрежен илюминатор на българската писта

В Тел Авив е топло

Божи гроб

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★★★ Любов: ★★★★★★
Късмет: ★★ Работа: ★★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Иде топъл април с валежи под нормата Април ще е топъл с температури над нормата, а валежите ще са под обичайните за месеца количества. Това сочат предварителните прогнози в навечерието на най-типичния пролетен месец. Очаква се средните му максимални температури да са между 15 и 20 градуса, а средните минимални - между 4 и 9,

В четвъртък вторият човек в управляващата партия ще обяви най-вероятно своята позиция Ако имаше нещо да крия щеше ли да бъде всичко толкова прозрачно? Въпросът си зададе сам в петък Цветан Цветанов във Велико Търново и след часове отлетя към Вашингтон на конференция по сигурността. Вторият човек в ГЕРБ е наясно,

Щастлив съм. Много хубаво посрещане. Не съм бил на родна земя от близо 5 месеца. Това бяха едни от първите думи на първия българин, спечелил медал от световно първенство по биатлон, Владимир Илиев при завръщането му у нас след края на сезона. На шампионата на планетата в Йостерзунд (Шв) троянецът се пребори за среброто в индивидуалния старт на 20

Вчера стартира обща китайско-европейска космическа ...
“Откраднат живот”, “Дяволското гърло” и “Денят на бащата” ...
Популярната британско-американска актриса Джейн Сиймор, ...
Слави Петров влюбен в Габи и кучето й От него ще стане ...
Мишо Шамара живее в САЩ и продуцира сина си Ходи по участия ...
По искане на Министерството на културата и туризма, ...
Тиранозавър, открит в Канада през 1,991 година в западната ...
Китайски учени са разработили процес за преобразуване на ...
Филмите "Ага" и "Зелена книга" станаха носителите на ...
Плановете на херцозите на Съсекс за преместване в новия им ...
Геолози вече цял век откриват "невъзможни" скали на ...
Учени от университета на Айова заключиха, че неспособността ...
Певицата фенка на лекаря актьор, хвали го и му харесва ...
Краката в топла вода с морска сол за 20 минути предпазват ...
На Световния ден на кукления театър актрисата от Държавен ...
Столичният куклен театър отново бе домакин на Кукления ...