Слънце, Владо, Марта и Божи гроб
България днес | 07 Януари 2019 г. | 501 показвания | 0 коментара

Пенев и Вачкова стават хаджии

Тур по светите места си организират артистите

Запознайте се с Владо Хаджипенев и Марта Хадживачкова! Те отидоха на най-свещеното място за християните - на Божи гроб!

По ранна доба, още в 5 часа сутринта.

Белобрадият артист и неизменната му спътница, най-вярната приятелка - Марта Вачкова, избягаха от студена България за топлия Тел Авив. Оттам започват приключението и поклонението на двамата актьори.

Марта поддържа фотодневник за феновете - вижте кадър от още заснежената писта преди изгрева у нас. За повече драматизъм има скреж по илюминатора.

Коренна промяна в климата спохожда Владо Пенев и Вачкова. Слънце, синьо дълбоко небе и положителни температури посрещат кандидат-пилигримите.

Притиснати между не толкова миролюбивите Сирия, Египет, Ливан и най-вече агресивните палестинци, нашенците не изпитват страх. Малката, но храбра Държава Израел осигурява безопасност и достъп до последния дом на най-важното място в християнския свят. А и откакто президентът на САЩ Доналд Тръмп премести представителството на Щатите от Тел Авив в Йерусалим (и ясно показа чие владение е градът, за който спорят няколко държави), поклонението е още по-сигурно.

Божи гроб е под олтара на църква "Възкресение Христово" в Йерусалим, както знаят всички хаджии. Според преданията гробницата се е намирала извън градските стени северозападно от Йерусалим, недалеч от Голгота. Впоследствие тук е построена Кувуклията и Храмът, посветен на Възнесението Божие. Това е гробницата в скалата, в която според евангелията е бил погребан Исус Христос след разпъването му на кръста и преди Възкресението.

Преди хората да имат достъп до бензина, до самолета и до двигателя, хаджийството не е било шега работа - едно пътуване до Светите земи траело най-малко 6 месеца и се считало по-скоро за подвиг, отколкото за екскурзия.

Владо Пенев и Марта Вачкова са неразделни

Заскрежен илюминатор на българската писта

В Тел Авив е топло

Божи гроб

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★★★ Любов: ★★
Късмет: ★★★★★ Работа: ★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

“Празненството ми започва с гостуване в сутрешния блок на БНТ и ще ходя на проба за рокля, която си шия. Така ще отпразнувам рождения си ден”, каза Камелия Тодорова. На празника си тя ще направи и генерална репетиция за концерта, който ще е на 24 януари в столичен клуб. Там ще бъде и промоцията на новата ѝ песен “Нежно и бавно”.

Един от шефовете на разбитата преди дни банда за уреждане на мачове в тениса в Испания е изключително близък до България. Това твърди английският разследващ журналист Деклан Хил, който е един от най-големите специалисти по черно тото в света. “Разполагам с документи още от миналото лято. Но няма да ги разкрия,

Папараци спипаха Кяри Симъндс да пощипва по дупето 54-годишния британски политик Когато си на линията и загряваш да си следващият премиер на Великобритания, много трябва да внимаваш за публичното си поведение и по възможност да не позволяваш да те пощипват по дупето. Това е елементарен пиар урок, нещо като да не заставаш пред врати с надпис WC.

РАБОТА В началото на седмицата се заемете с изготвянето на ...
РАБОТА От началото на седмицата работете усилно и ще ...
РАБОТА В петък и почивните дни вашата самоувереност и ...
"На 37 години се чувствам прекрасно. Влюбена съм, загубена ...
РАБОТА От първия ден на седмицата се възползвайте от ...
Орлин Павлов отново събира почитатели в София, за да ...
Секс символът на тениса Рейчъл Стълмън идва в България през ...
Ник Касаветис създава “Тетрадката” и “Отмъщение по ...
Аделина уреди в шоуто да носят нейни дрехи Находчив бизнес ...
Аделина уреди в шоуто да носят нейни дрехи Находчив бизнес ...
Аделина уреди в шоуто да носят нейни дрехи Находчив бизнес ...
“Ако имаме късмет, може да видим и гърбати китове”, каза ...
Халваджиян мълчи, от „Нова“ не анонсират предстоящ ...
Обичаната изпълнителка Николина Чакърдъкова за втори път ...
Певецът Ар Кели вече не е сред изпълнителите на "Сони ...
Лентите "Роди се звезда" на Брадли Купър с участието на ...