7 комбинации за силен имунитет

снимка: Pixabay

Постоянно сме изложени на лоши бактерии и вируси, но имаме много ефективен механизъм за вътрешна защита, наречен имунната система. Специални клетки се разпространяват в цялото ни тяло и когато ни ударят вредители, клетките изпращат предупредителен сигнал към другите части на нашата система, за да се грижат за нея и да предотвратят разпространението на болестта. Имунната система на практика е мрежа, която извършва невероятна работа в наша защита.

За да останем здрави тази зима, може да правим тези 7 дребни неща, които са помощници на имунната система.

1. Чесън и мед

Медът е пълен с витамини, минерали, антиоксиданти и ензими. Той действа и като антиоксидант, борещ се със свободните радикали. Чесънът съдържа съединения, които повишават способността на белите кръвни клетки да се борят срещу някои вируси. Важно е чесънът да се счуква, а не да се реже, защото по време на смачкването основният му компонент алиин се активизира.

Поставете 10 скилидки чесън в буркан и напълнете с 1 чаша суров мед. Оставете на стайна температура в продължение на 3-5 дни и след това го приберете в хладилника. Приемайте по една чаена лъжичка мед веднъж на ден.

За останалите комбинации четете тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене