"Лудогорец" става български

Пламен Илиев се присъедини към "Лудогорец"

Седемкратният шампион на България "Лудогорец" сменя рязко курса в трансферната си политика. След като в последните години залагаше основно на чуждестранни футболисти, сега разградчани поглеждат сериозно към българския пазар.

"Орлите" искат да оберат най-добрите родни футболисти. Такова е желанието на старши треньора Антони Здравков, който иска да изгради ядро от български национали. Идеята се е харесала на собственика Кирил Домусчиев. Още повече че българските играчи не се котират високо и цената им е далеч по-ниска.

Още от началото на 2019 година "Лудогорец" започна мощна офанзива по привличане на наши сънародници. Официално договори с клуба подписаха вратарят на националния ни отбор Пламен Илиев, както и младежкият национал Серкан Юсеин. Разговори се водят с капитана на "трикольорите" Ивелин Попов. "България Днес" научи, че шампионите се ослушват и за Футболист щ3 за 2018 година Тодор Неделев. Тошко е искан и от ЦСКА, а от "Ботев" са склонни да продадат звездата си срещу удовлетворяваща сума.

Ивелин Попов не иска в България
Ивелин Попов не иска в България

"Лудогорец" вече договори Юсеин от "канарчетата". Неговият договор изтичаше през лятото, а шампионите платиха 100 хиляди лева, за да го имат на разположение в състава си още тази пролет. 22-годишният полузащитник бе желан от редица клубове, сред които и италианският "Болоня". В крайна сметка той е получил най-добри условия именно в Разград. "Зелените" и "жълтите" може да продължат добрите преговори и съвсем скоро да шокират с трансфер на Неделев.

Вратарят на националния отбор на България Пламен Илиев също вече е футболист на "Лудогорец". Шефовете в Разград успяха да постигнат договорка с "Астра" (Гюргево). Така Илиев се присъедини към лагера на тима в турския курорт Белек вчера. Той ще може да дебютира за новия си тим още утре в контролата срещу румънския Ботошани.

На летище София стражът сподели, че вече е разговарял по телефона с треньора на вратарите Здравко Здравков. Двамата се познават от преди. Запитан дали е имало опция да се завърне в "Левски", вратарят каза, че не се интересува от ситуацията при "сините" към момента.

Серкан Юсеин излезе 100 хиляди лева
Серкан Юсеин излезе 100 хиляди лева

"Когато настъпи време да се изправя срещу "Левски", може да се появят сантименти, но засега няма такива. За мен присъединяването към "Лудогорец" и връщането в българското първенство не е крачка назад. Ще бъда част от отбор, който е много над останалите в шампионата", коментира Илиев пред Нова тв. Днес той ще бъде представен официално с екипа на разградчани.

Пламен Илиев е подписал договор при много изгодни лични условия. Новината разкри авторитетното румънско издание "Мониторул". Месечното възнаграждение на родния национал ще възлиза на феноменалните за българските условия 30 хиляди евро. Изданието разкри и каква е трансферната сума, която родният шампион плати на досегашния му клуб, за да го има в редиците си още от зимата. Става въпрос за 150 хил. евро за прекратяването на договора му, който изтичаше в края на сезона.

Тодор Неделев е в полезрението
Тодор Неделев е в полезрението

В същото време капитанът на националите охлади мераците на "Лудогорец" да го имат в състава си. Подобна информация изтече от руското издание sports.ru.

"За "Лудогорец"? Не вярвайте на нищо, което се пише в момента", отсече Попето по повод въпросния слух. В момента Попето е свободен агент, след като наскоро разтрогна договора си със "Спартак" (Москва). Интерес към него проявяват "Динамо" (М) и "Ростов", които му предлагат около 800 хиляди евро годишна заплата. На опашката за Ивелин са също клубове от Турция, ОАЕ и Холандия, но той самият предпочита да остане в Русия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене