Гришо победи нервите и... Куевас

Гришо показа желязна психика

Григор Димитров призна, че е победил нервите, за да спечели срещу ветерана Пабло Куевас (Уруг) с 6:3, 6:7 (5), 6:3, 7:5.

С успеха българинът се класира за III кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис. Срещата беше доста оспорвана. Гришо започна много силно и не оставяше много шансове на 33-годишния уругваец. Всичко се промени във втората част. Българинът загуби тайбрек и започна да допуска непредизвикани грешки. В следващите две части хасковлията демонстрира характер и триумфира след 2,52 ч.

"Чувствам се невероятно - каза веднага след успеха 27-годишният Гришо. - Беше добър мач за мен. От първата точка започнах да притискам опонента. Исках да бъда по-агресивен, защото Пабло е доста труден съперник. Играли сме няколко пъти. Знам, че винаги е опасен. След втория сет двубоят можеше да се развие в двете посоки. Справих се добре с нервите. В четвъртия сет, при 5:5, всичко можеше да се случи. Можеше сега още да сме на корта. Публиката беше невероятна! Отново имаше много български флагове. Оценявам го."

На трибуните отново беше новият супертреньор на Димитров - Андре Агаси. До американската легенда беше и другият наставник на Гришо - Дани Валверду. Два реда зад тях беше още едно титанично име - Щефи Граф. Съпругата на Агаси се вълнуваше от критичните разигравания и също оказа подкрепа.

Най-гласовити бяха родните фенове по трибуните. Десетки знамена и възгласи "Григор" и "Българи юнаци" надъхаха в ключови моменти Димитров.

Андре Агаси похвали Гришо за неговите качества в интервю за австралийско радио.

"Страхотен атлет. Колкото повече време прекарваме заедно, толкова повече ще напреднем", сподели легендата, който е спечелил осем турнира от Големия шлем, включително и четири титли от Откритото първенство на Австралия.

С Агаси много си паснали

Треньорът на Григор Димитров - Дани Валверду, е убедил Андре Агаси да се присъедини към тима. Това разкри самият венецуелец в откровено интервю за atptour.com. Валверду директно е обяснил на българския тенисист, че неговият проблем е психически.

"Прекарал съм много време с бивши играчи и мисля, че те могат да ни помогнат в много аспекти - обяснил специалистът на Гришо в техния откровен разговор. - За щастие Агаси беше готов да ни помогне. Бързо разбрах, че той е правилният човек. Трябваше му време в началото. Не се получи неговата съвместна работа с Джокович. Той искаше да види каква е ситуацията и дали в нашия случай ще може да помогне и да окаже влияние."

Валверду смята, че Димитров има възможностите да бъде на върха и да печели големи турнири.

ДБеше правилното решение да опитаме нещо ново. Извън корта Григор е по-различен от останалите играчи, особено сред по-старите - добави Валверду. - Той е като човек на изкуството. Вижда нещата по-различно от останалите. Агаси също е имал такива периоди в кариерата си. Имат сходни възгледи."

Изморен италианец е следващият

Томас Фабиано (Ит) е следващият съперник на Григор Димитров. 29-годишният тенисист се справи в маратонски 5-сетов мач с мощния Райли Опелка (САЩ).

Фабиано е 102-ри в световната ранглиста, но е достигал до 70-ата позиция. Той никога не е печелил турнир от ATP тура. Италианецът за пръв път достига до III кръг в Мелбърн.

Добра новина дойде и от съседен корт, където Франсис Тиафо (САЩ) хвърли бомбата за деня. Той елиминира шестия в световната ранглиста Кевин Андерсън (ЮАР) след 4:6, 6:4, 6:4, 7:5. Южноафриканецът беше сред потенциалните съперници на Димитров за IV кръг.

Напред продължава Рафаел Надал. Испанецът се справи с Матю Ебдън с 6:2, 6:2, 6:2. Звездата може да се изправи срещу Гришо на 1/4-финал.

Димитров се качи на столче, за да подпише знамената
Димитров се качи на столче, за да подпише знамената
Агаси оказва позитивно влияние на Гришо
Агаси оказва позитивно влияние на Гришо
Фабиано елиминира Опелка
Фабиано елиминира Опелка
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене