5000 лева и гербер от ГЕРБ за рождения ден на Нинова - дарява ги за олимпийците по математика (Обзор)

Шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов поздрави Корнелия Нинова с жълт гербер.

Соцлидерката почерпи и в парламента, и на “Позитано”. Президентът ѝ честити по телефона и с адрес

5000 лева и жълт гербер поднесе Цветан Цветанов на рожденичката Корнелия Нинова от името на групата на ГЕРБ.

Соцлидерката почерпи с изискан коктейл в парламента депутати от всички групи за своя 50-годишен юбилей. Тя обаче не искаше цветя и подаръци, а сложи червена кутия за средства, които след това да дари на националните отбори по математика и информатика.

Цветанов обясни, че идеята на Нинова се харесала на ГЕРБ, затова с радост заделили голямата сума. Той пожела на Нинова здраве и късмет, но не скри и надеждата си, че “влизайки в отбора на политиците над 50, тя ще проявява повече мъдрост и конструктивност и заедно ще градим бъдещите успехи на България”.

3000 лева е дарила групата на Веселин Марешки, 1000 лева са дали ДПС. Червените се отчетоха всеки със свой плик, а не с обща сума от касата на групата.

Самата Нинова сподели, че за нея денят е като всички останали - между ангажименти в парламента и партийната централа, и не чувства нещо специално от навършването на 50 г., не преживява драматично тази възраст. Пожела си здраве. Нинова разказа, че решението да събере средства за младите математици взела и с малък сантимент, тъй като синът ѝ Рафаел е бил преди години капитан на националния отбор по математика. Той вече работи в САЩ.

Вицепрезидентът Илияна Йотова поздрави лидерката в соццентралата.  СНИМКИ: РУМЯНА ТОНЕВА И БСП
Вицепрезидентът Илияна Йотова поздрави лидерката в соццентралата. СНИМКИ: РУМЯНА ТОНЕВА И БСП

След парламента соцлидерката празнува и на “Позитано” 20. Президентът Румен Радев ѝ честити по телефона и с поздравителен адрес, а вицето Илияна Йотова отиде лично в централата. Нинова бе поздравена и от много кметове, съпартийци и бизнесмени.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене