Само приятели изпратиха Вуцов

Наско Сираков си взима последно сбогом с човека, въвел го във футбола

Само добри приятели изпратиха в последния му земен път легендарния Иван Вуцов вчера. Поклонението бе на Националния стадион "Васил Левски", където и като футболист, и като треньор той остави паметни мигове.

"Какви съперници сме били, какви противници?! Имаше само приятелство в годините и битка на терена. Отиде си голям човек, голям футболен специалист, приятел" с прискърбие заяви друг велик защитник и треньор - Димитър Пенев.

Докато стотиците близки на покойника започнаха да се събират към 10,00 ч., както бе обявено, президентът на БФС Борислав Михайлов се яви доста по-рано и избегна нежелани срещи с бивши приятели и медии. Вместо да каже няколко думи за човека, наложил го във футбола, и бивш съотборник на баща му Бисер, Боби реши да публикува съобщение в социалните мрежи.

"Иван Вуцов бе изпреварил времето си. Именно той постави основите на златното поколение на българския национален отбор и даде път на играчите, достигнали до полуфинала на световното първенство в САЩ.

Под негово ръководство България бе истинско страшилище за всички противници на континента, че и по света. На няколко пъти спортното щастие му обърна гръб, в противен случай - кой знае - плодовете на огромния му труд можеха да бъдат реализирани още десет години по-рано. Със сигурност точно Иван Вуцов бе и мозъкът, и двигателят, съумял не просто да запази българския национален отбор в трудния преходен период между два строя и две идеологии, а и да го сплоти и да го направи още по-силен. Същински революционер в треньорската професия, той бе признат не само по нашите географски ширини, но и далеч извън пределите на България", написа Михайлов.

Боби Михайлов и Емил Костадинов се поклониха доста преди всички
Боби Михайлов и Емил Костадинов се поклониха доста преди всички
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене