Извънземна чиния каца в Пловдив

Летяща чиния ще видим в Пловдив

Студент от НАТФИЗ с главна роля в мегаспектакъла "Одисей"

Снежина Петрова и Владо Пенев са Медея и Креонт в Античния

Изключително интересни спектакли се очакват в Пловдив цялата година.

Болшой Московский цирк ще изненада публиката с високотехнологичния спектакъл -„OFU Приземяването“. Шоуто е предвидено за 24 март в зала „Колодрума“. То разказва историята на извънземно, случайно попаднало на планетата Земя. Зрителите ще видят невероятни каскади, коне, кучета и една гигантска летяща чиния на арената, около която има лунапарк и лаборатория за изследване на извънземни.

Младият столичен актьор Константин Еленков пък ще се превъплъти в ролята на Одисей в едноименния мегаспектакъл, с който Драматичен театър Пловдив се представя в рамките на „Европейската столица на културата“. Константин Еленков е от 19-те млади актьори, които бяха назначени с кастинг, проведен миналата година. В спектакъла ще участват и 17 актьори от трупата на театъра. Артистите на сцената ще са общо 36. Вярна на стила си на работа, Диана Добрева премълчава кой ще е титуляр за главната роля, защото взима решение за това в последния момент. Константин е студент пети курс в НАТФИЗ в класа на Маргарита Младенова. Той е пето поколение артист, като прапрадядо му - също Константин, е бил пътуващ актьор по времето на Съединението, а прапрабаба му Донка Костова е актриса в Музикалния театър. Прадядо му Георги Карагеоргиев пък е бил тенор в операта. Бабата на бъдещия Одисей - Елизабет Карагеоргиева, е играла в Габровския театър. Дядо му Стойно Добрев се изявява на сцената на Сатирата. Бащата на Константин е писателят и сценарист Ангел Еленков-Аци.

Снежина Петрова и Владо Пенев, мощните арт генератори, ще се срещнат на сцената в „Медея“ като Медея и Креонт, а спектакълът ще се играе един път - на 28 юни в Античния театър. Освен художествен проектът има и силен социален фокус. Инициативата събира в съвместна работа утвърдени имена в областта на театъра, деца от различни етноси в Пловдив - от ромска, турска, еврейска, арменска и българска общност, но и студени от НБУ, стажанти от различни специалности. В „Медея“ участват над 40 актьори, музиканти и деца. Трагедията започва с последните слънчеви лъчи в 21 часа и ще се разиграе в тъмнината на лятната нощ. Внучката на слънчевия бог Хелиос - Медея, ще отмъсти за предателството на своя съпруг Язон, в ролята е Петър Дочев. Режисьор е Десислава Шпатова, композитор Асен Аврамов. Дойката е Станка Калчева, а в ролята на педагога влиза Ивайло Драгиев.

Снежина Петрова и Владо Пенев репетират за "Медея"
Снежина Петрова и Владо Пенев репетират за "Медея"

В Пловдив ще видим и френски артисти в три представления - „Луна“ - на 22 и 23 април, „Скриптографи“ - 24 и 25 април, и „Малък театър на края на света“ - на 10 и 14 декември. „Театър дьо ла Масю - Езекиел Гарсия Ромео“ ще представи своя необичаен поглед към света и всичко ще се случва като в сън, обещават талантливите французи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене