Жан Пол Готие представи в Париж новата си колекция, вдъхновена от Япония (Снимки)

СНИМКИ: Ройтерс

Известният дизайнер Жан Пол Готие представи новата си колекция, вдъхновена от Япония и морето, на Седмицата на висшата мода в Париж, предаде Франс прес.

Облекла с подчертани рамене, в които нещо е заимствано от модата през 80-те години на миналия век, са комбинирани с кринолини, вдъхновени от японски кошници, и с много плисета, които придават допълнителна нотка женственост на "графичната" колекция на дизайнера, предава БТА.

Нагънати ленти от бяла органза, които създават усещането за морска пяна и морски вълни, са използвани като акценти върху блуза, носена с къси черни шорти. Дълга плисирана рокля от син тюл е с принтове на морско дъно. Сред присъствалите на дефилето знаменитости бяха Аманда Лиър, Лин Рено и Катрин Деньов. "Колекцията е много поетична", увери Деньов.

По подиума мина Дита фон Тийз, която носеше дълга рокля от тюл в телесен цвят, а елементи от облеклото на раменете й напомняха харпуни. "Винаги съм показвал красотата под различни ъгли, а Дита и преди е участвала в представянето й - каза Готие. - Тя е грациозна, елегантна и има особен усет към модата."

В дефилето взе участие и друга негова муза - Ана Кливланд, дъщерята на топ манекенката от 70-те години на миналия век Пат Кливланд. Ана носеше дълга бяла и прозрачна булчинска рокля, която донякъде е вдъхновена от Япония. "Тази младоженка е като торнадо, като ураган и същевременно като поема", възкликна дизайнерът. Друга предпочитана от него манекенка - Коко Роча, носеше рокля от органза в тюркоазен цвят.

Синьо, зелено, коралов цвят - преобладаващите цветове и мотиви са вдъхновени от водния свят. "Това е своеобразна почит към този вдъхновяващ живот, който трябва да бъде съхранен", поясни дизайнерът.

Японски мотиви се появяват в коланите на кимона и в прическите. "Исках всичко да е плисирано", отбеляза Готие.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо ружът е толкова важен за грима
Наталия Кобилкина: Жените се държат като мъже, но така трудно ги печелят
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора

Напишете дума/думи за търсене