Бащата на Брадли Купър издъхва в ръцете му

Брадли Купър с наградата БАФТА

Актьорът, както и Лейди Гага, има италиански корени

Милиони долари, две грамита и една награда БАФТА - това постигна от началото на 2019 г. досега актьорът и режисьор Брадли Купър, винаги съпътстван на червения килим от приятелката си – руския супермодел Ирина Шейх.

Тепърва обаче му предстои да изкачва нови върхове. Режисьорският дебют на Купър “Роди се звезда”, в който изпълнява и главната мъжка роля, има 8 номинации за “Оскар” тази година. Фаворит е в категориите за най-добра актриса в лицето на Лейди Гага и за най-оригинална песен заради общия им дует Shallow. Купър е номиниран за най-добър актьор, но там ще се състезава с Рами Малек, който има главна роля в лентата “Бохемска рапсодия”.

Това едва ли ще бъде последният филм, който актьорът прави. “Чувствах, че съм на правилното място в правилното време, всеки ден, докато снимахме “Роди се звезда”. Беше прекрасно. Освен това ми даде увереността да продължавам да го правя. Накара ме да осъзная колко силни сме, когато работим заедно”, казва Купър в интервю пред Опра Уинфри.

В лентата той си партнира с певицата Лейди Гага. Актьорската игра и на двамата е толкова убедителна, че вече тръгнаха слухове, според които любовната им връзка не е само на малкия екран. Това е доста недостоверно твърдение, тъй като

Купър има

сериозна

приятелка и

дъщеря

на име Леа

Снимките по време на филма много го сближават с певицата, която преди това не познава лично.

Гласът ѝ е това, което го впечатлява, защото актрисите не могат да пеят като Лейди Гага. Чува я за първи път, докато изпълнява песента на Едит Пиаф La vie en rose по време на бенефис за събиране на средства за онкоболни. “Обадих се на агента ѝ още на следващия ден и го попитах: “Мога ли да отида до дома ѝ, за да се запознаем още сега?” Карах до Малибу и застанах на верандата ѝ. Следващото нещо, което помня, е как ядох спагети с кюфтенца”, казва актьорът. Малко след това двамата седнали на пианото в гостната на Гага и заедно изпълнили парчето на групата Кридънс Клиъруотър Ривайвал Midnight Special. “Погледнах го и казах: “Брадли, гласът ти е изумителен”, спомня си певицата.

Кадър от филма "Роди се звезда", в който Купър си партнира с Лейди Гага.
Кадър от филма "Роди се звезда", в който Купър си партнира с Лейди Гага.

Не само талантът я свързва с Купър. Двамата имат италиански корени. Бащата на актьора е доведено дете, което семейството на прабаба му в известен смисъл осиновява. Чарлз Купър бил сдържан мъж, който рядко показвал емоциите си. “Сриваше ме да видя как плаче - казва пред Опра актьорът и допълва - Помня когато дядо ми почина. Ние и чичо ми, когото идеализирах, бяхме там. Той дойде, докосна рамото на баща ми и каза: “Обичаше те като син.” Това беше моментът преди и двамата да се разпаднат емоционално.”

Бащата на Купър умира в ръцете му през 2011 г. от рак на белите дробове. Това е повратен момент за актьора. Целият му мироглед се променя.

“Когато пое

последния си

дъх, почувствах

как го даде

на мен

Оттогава не виждам нещата по същия начин, а това промени актьорската ми игра още на следващия ден”, казва Купър.

Той израства с по-голямата си сестра Холи във Филаделфия. “Хората мислеха, че съм момиче, когато бях малък. Приличах на такова, защото майка ми пазеше косата ми дълга”, спомня си Купър. Като дете искал да кандидатства във военната академия, но баща му отказал да го пусне. След това мечтаел да замине за Япония, за да бъде нинджа.

Един филм е

нужен, за да

промени изцяло

кариерната му

насока

и да го ориентира към актьорското майсторство - “Човекът слон”. След години Купър излиза под светлините на прожекторите в Бродуей, точно в образа на Джоузеф Мерик, за когото е създаден филмът. 

Актьорът заедно с половинката си - руския модел Ирина Шейх
Актьорът заедно с половинката си - руския модел Ирина Шейх

Дебютът му като актьор на малкия екран е в сериала “Сексът и градът”. Там ролята му е съвсем малка, но истинският му пробив е в комедията “Ергенски запой”. Филмът е толкова успешен, че води след себе си втора и трета част.

Актьорът има зад себе си един неуспешен брак. През 2006 г. се жени за колежката си Дженифър Еспозито. Няколко месеца след това се развежда. През годините папараците го улавят с Рене Зелуегър, Зои Салдана и модела Суки Уатерхаус. Рускинята Ирина Шейх обаче е тази, която улавя сърцето му. Двамата рядко говорят за връзката си пред медиите. През 2017 г. се сдобиват с първото дете - Леа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене