"Червена" завера праща Манолев в "Лудогорец"

Манолев носеше екипа на ЦСКА-София допреди 10 дни  Снимка: Владимир Стоянов

Грандиозният трансфер на Станислав Манолев в "Левски" се провали. Ветеранът предпочете офертата на "Лудогорец" пред тази на "сините".

Опитният футболист бе напъден от "червените" след идването на Любо Пенев. И бе пред подпис със "сините". Той имаше няколко разговора с изпълнителния директор Павел Колев, на които двамата постигнаха принципна договорка. Очакваше се Манолев да стане играч на "Левски" вчера. В последния момент настъпи драматичен обрат и той е избрал по-доброто финансово предложение на "Лудогорец", съобщи "Спортал". Ветеранът подписа с шампионите за 1,5 години. 

С избора на "орлите" футболистът изпълни директивите на собственика на ЦСКА-София Гриша Ганчев. Бизнесменът е забранил на играчите, преминали през неговите клубове, да обличат синята фланелка. Има само един случай на футболист, който го е правил. Това е Христо Йовов - от "Литекс" в "Левски". Преди повече от деситилетие Бижутера бе изпаднал в немилост в Ловеч. За да се върне на "Герена", той лично откупи правата си. Ганчев не искаше въобще да преговаря със "сините".

От "Герена" са имали интерес към играчи, минали през "Литекс" през годините. Но винаги са получавали отказ - именно заради повелята на Гриша Ганчев. Тя гласи: "Можете да играете навсякъде другаде, но не и на "Герена".

Бившият национал Михаил Венков сам призна за това пред "България Днес" преди време. Той бе желан от "сините", след като напусна ловешкия клуб, но в крайна сметка се оказа в "Черно море".

"Да, искаха ме. Там ситуацията беше друга. Заради Гриша Ганчев не отидох в "Левски". Той ме помоли само със "сините" да не подписвам. И преди време с Гонзо се чувахме. Искаше ме много в "Левски", но заради "Литекс" и г-н Ганчев не отидох", призна Венков.

Самият Манолев бе искан от "сините" и преди две години. Тогава дори условията, които те му предлагаха, бяха по-добри от тези на ЦСКА-София. Футболистът остана лоялен към Гриша Ганчев и акостира на "Армията". Aко беше облякъл екипа на "Левски", след като безпардонно бе изритан от "червените" заради стара вражда с Любослав Пенев, щеше да взриви обстановката преди дербито в неделя.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене