Димитър Шумналиев написва първия си любовен разказ на 14 години

Димитър Шумналиев представя новата си книга с разкази.

Писателят представи книгата си с екзотични истории "Любов и черен пипер" (изд. къща "Труд") на чаша вино в клуб "Перото"

"Митко каза, че съм тук без хонорар. Това не е вярно. Моят хонорар са тези 255 страници и посвещението от автора", каза актьорът Любомир Младенов, представяйки новата книга "Любов и черен пипер" на Димитър Шумналиев.

Той прочете неговия разказ "Внимание!", който представя автора като майстор на черния хумор и иронична закачка. Изборът на текста беше тайна дори за автора, който любопитно надничаше къде е отгърнал страниците актьорът. 

Актьорът Любомир Младенов - негов приятел от детинство, прочете разказ от томчето "Любов и черен пипер" - изборът на текста беше тайна дори за автора.
Актьорът Любомир Младенов - негов приятел от детинство, прочете разказ от томчето "Любов и черен пипер" - изборът на текста беше тайна дори за автора.

В литературен клуб "Перото" приятели и почитатели на прозата на известния журналист, публицист и писател чуха на премиерата на томчето любопитни истории от неговия живот и за случките, скрити зад сладкодумните разкази.

Димитър Шумналиев споделя пътувания по света, местни практики, митове, легенди.
Димитър Шумналиев споделя пътувания по света, местни практики, митове, легенди.

"Това са мои впечатления от пътувания по света, местни практики, митове, легенди" скромно каза авторът, събрал в "Любов и черен пипер" (Издателство "Труд") аромата, вкуса и страстите от екзотични места.

"Димитър Шумналиев умее да поддържа знанието и романтиката за любовта. Той е обичащ човек, дарен с достатъчно спомени - най-много за любов, които споделя с нас. Благодарим!", повече като читател, отколкото като критик, говори проф. Людмил Георгиев от НБУ.

Накрая Любомир Младенов - съученик на Шумналиев и негов приятел от 59 г., изненада публиката с любопитен спомен. Оказа се, че двамата като 13-14 годишни хлапета, пишат и пращат във в. "Средношколско знаме" любовен разказ в стихове и проза (прозата е на Шумналиев). Тяхното съчинение за звезди, луна, пръски от вълните, първи трепетни целувки, прегръдки,нощно небе и славееви песни печели първа награда на конкурс и е публикувано през 1960 г. "Това беше началото! Сега сте свидетели и читатели докъде е стигнал Митко", пошегува се актьорът.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене