Захари Бахаров с главна роля в нов драматичен сериал по БНТ

Захари Бахаров по време на снимките на сериала

Димо и Калина са семейство от години и имат син - момченцето Боби. Един ден тя разбира, че до неотдавна съпругът ѝ е имал извънбрачна връзка, която вече е приключила. Калина е готова да прости и забрави, стига Димо да ѝ се извини. Но за него вече с брака му с Калина е свършено. Съпругата е в шок - не е подозирала за променените чувства на мъжа си. Двамата започват процеса по развода, който ще доведе до драматични обрати и за тях, и за сина им.

Tова накратко е завръзката в най-новия сериал на БНТ “Денят на бащата”. Драмата проследява битката между двамата родители за попечителство над малкия им син, като показва в детайли жестоките травми, които раздялата нанася на децата.

С нелеката задача да влезе в ролята на бащата се нагърбва Захари Бахаров. Той е една от големите звезди на българското кино и театър, обичан от публиката заради силните образи, които пресъздава. Бахаров започва да се занимава с актьорство случайно в гимназията, а през 1998 г. е приет в НАТФИЗ в класа на проф. Надежда Сейкова. Носител е на множество награди за превъплъщенията си в “Крал Лир”, “Дон Жуан”, “Вишнева градина”, “Чамкория”.

Първата му главна роля в киното е в “Дзифт” на Явор Гърдев. Между другото, двамата си партнират и в сериала “Денят на бащата” - Гърдев изпълнява ролята на шефа на героя на Бахаров.

Актьорът е от малкото българи, които успяват да пробият в световното кино. Участвал е в драмата на Питър Уиър “Бягството”, в “Пазители на наследството” на Джордж Клуни, както и в най-рейтинговата тв драма сериал - “Игра на тронове”.

Захари Бахаров си партнира с малкия Патрик Шон Хесън в сцените.
Захари Бахаров си партнира с малкия Патрик Шон Хесън в сцените.

Ролята му в сериал на БНТ обаче го направи толкова обичан от публиката у нас. Захари изигра мафиота Иво Андонов в “Под прикритие”. Направи го толкова убедително, че и днес, 3 години след финала му, зрителите продължават да го наричат Иво.

В “Денят на бащата” той се събира с още един много харесван актьор от “Под прикритие” - Александър Сано. Той играе Кико - един от добрите приятели на главния герой Димо. Кико е и първият човек, на когото Димо казва, че е решил да се разведе. Именно с тази сцена преди година започна първият снимачен ден на сериала в София.

Самият Александър Сано е актьор, режисьор и музикант - многостранен талант с български, арменски и френско-италиански корени. Той също завършва НАТФИЗ, още като студент започва да играе в театъра. Но става много известен като част от музикалното трио “Братя Мангасарян”, а след това и като Косъма в “Под прикритие”. Композира музика за кино и театър. Също като Бахаров има роли в чужди продукции, сред които в италианския кримисериал “Гомора”, във френския “Отдел “Фалшива самоличност”. Сега в “Денят на бащата” обаче за първи път си партнира със собствената си дъщеря Ава. Сано играе именно баща на своето дете.

Няколко дни преди да започнат снимките на сериала, се оказва, че екипът има проблем с избора на подходящо дете за тази роля. И тъй като образът е за момиче на 6-8 години, което да играе дъщеря на Сано, той и екипът се разбират той да заведе Ава, за да я пробват. Режисьорът Павел Веснаков си говори с нея няколко минути, поглежда баща ѝ и казва: “Това е. Готови сме.”

“Беше ми доста конфузно да я гледам отстрани. Но още след първия ѝ дубъл се успокоих - справи се много добре”, спомня си Сано. “Това е кинофилм, разцепен на шест епизода. Много отдавна не е имало продукция за толкова сериозна тема, за която си заслужава да се говори. Сигурен съм, че ще докосне зрителите”, казва още той пред “24 часа”.

Александър Сано, Захари Бахаров и Весела Бабинова изпълняват главните роли в сериала.
Александър Сано, Захари Бахаров и Весела Бабинова изпълняват главните роли в сериала.

B образа на неговата съпруга е Глория Петкова. Тя пробива с кариерата си на топмодел, но е и диджей, дизайнер и талантлива актриса. Участвала е в игралния дебют на Галин Стоев “Безкрайната градина”, както и в холивудския екшън “Конан Варварина” с Джейсън Момоа. Глория се снима и в много музикални клипове, сред които във Fish On на Тил Линдеман от “Рамщайн”.

Главната женска роля в “Денят на бащата” - на Калина, е поверена на друга млада, но много талантлива актриса - Весела Бабинова. След като за кратко учи философия в Софийския университет, Весела се ориентира към актьорството и завършва НАТФИЗ. През 2012 г. е наградена с “Аскеер” в категорията за изгряваща звезда за Коля Лебедушкин в “Нощна пеперуда”, а дни преди премиерата на “Денят на бащата” стана ясно, че е номинирана за тазгодишните икари за ролята си в “Поп-фолк хроники: Бели птици и куршуми”. В “Денят на бащата” тя прави първата си главна телевизионна роля.

В сериала своя дебют в главна роля получава малкият Патрик Шон Хесън. Патрик, който е с българо-австралийски произход, вече е участвал в няколко филма.

Тук той е в ролята на Боби - детето, чиито родители се развеждат. Заради това и героят му минава през доста драматични обрати.

Петя Силянова също играе в “Денят на бащата”.
Петя Силянова също играе в “Денят на бащата”.

“Филмът представя ситуации, които могат да се случат във всяко едно семейство. А когато в центъра на събитията са децата и залогът е тяхното щастие, това е огромен социален проблем. Мисията на обществената телевизия е да участва в намирането на най-доброто решение”, каза Боряна Пунчева, която заедно с Янко Терзиев е продуцент на сериала от страна на БНТ. “Важна тема и изключително високо качество предлагаме с “Денят на бащата”.

Филмът е базиран на истински истории, събирани от сценаристите в продължение на голям период от време, и се надяваме да доставим не само естетическо удоволствие у зрителя, но и да събудим неговата съпричастност към темата, да алармираме за това какво се случва с децата, когато между родителите настъпи раздяла”, обясни Мартичка Божилова от “Агитпроп”, продуцентската компания, която прави сериала.

Екипът с генералния директор на БНТ Константин Каменаров на предпремиерата миналата седмица  СНИМКИ: АГИТПРОП
Екипът с генералния директор на БНТ Константин Каменаров на предпремиерата миналата седмица СНИМКИ: АГИТПРОП

В “Денят на бащата” участват още доказали се и обичани актьори като Петя Силянова, Иван Налбантов, Малин Кръстев, Йоана Буковска-Давидова, Свежен Младенов.

Сериалът ще се излъчва в понеделник и вторник от 22 ч по БНТ 1.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене