Как звездите се простиха с модната икона Карл Лагерфелд (Снимки)

Карл Лагерфелд

Днес светът загуби още една модна икона - Карл Лагерфелд.

Германският дизайнер, който е креативен директор на "Шанел" и "Фенди", е починал рано тази сутрин в Париж. Опашката и тъмните слънчеви очила, които го направиха разпознаваем по целия свят, бяха неговата запазена марка.

Той успя да преобрази "Шанел" и да я превърне в една от водещите марки по света, пише Би Би Си.

Много известни личности почетоха паметта му в социалните мрежи.

"Днес светът загуби един гигант", написа главният редактор на "Вог" Анна Уинтър.

"Карл докосна толкова много хора в този живот, включително мен и Джани. Никога няма да забравим невероятния ти талант и безкрайното вдъхновение. Винаги сме се учили от теб." Това написа в инстаграм Донатела Версаче и сподели снимка с модната легенда.

"Карл беше гениален. Винаги внимателен с мен, както в лично, така и в професионално отношение", написа в мрежата Виктория Бекъм.

"Карл.... прекалено много спомени, за да ги опиша.. Благодаря, благодаря, благодаря за шанса, който даде на едно 16-годишно момиче от Южен Лондон и за това, че ми отвори очите. Почивай в мир!". С тези думи супермоделът Наоми Кембъл трогна социалните мрежи.

Ким Кардашиян също сподели снимка, към която написа: "Загубихме една истинска легенда. Бяхте вдъхновение за цял свят. Снимахте първата ми фотосесия, а аз бях толкова нервна да работя с икона като вас. За мен беше чест да ви срещна и да имам възможността да работя с вас. Ще ни липсвате много".

Лейди Гага също изказа съболезнования.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене