Забраненият град със светлинно шоу за Празника на фенерите (Снимки)

СНИМКИ: bulgarian.cri.cn

За първи път от 94 години Забраненият град отвори врати и през нощта, за да отпразнува Празника на фенерите, който се отбелязва на 15-ия ден от новата лунна година. Тази година това се случи на 19 февруари. Бившият императорски дворец бе осветен с гигантски червени фенери и прожекции на древни картини, свързани с Китайската нова година, предаде bulgarian.cri.cn.

Дворецът възкреси атмосферата на празненствата през династия Цин (1644 г. – 1922 г.). На покрива бяха прожектирани шедьоври като „Покрай реката по време на празника Цинмин", което за зрителите бе като една разходка във времето. Те се насладиха и на концерт на Китайския национален оркестър за традиционна музика.

Дизайнерският екип интелигентно интегрира високите технологии с принципите за защита на културните реликви. Те направиха максималното, за да ограничат щетите от осветлението върху древните сгради.

Всички билети бяха продадени. „Дворцовият музей изглежда съвсем различен през нощта. През деня той е тържествен, но през нощта е замечтан.", споделя един от зрителите на шоуто.

Хиляди хора останаха през цялата нощ, за да се възползват от възможността да се насладят на нощния изглед на мистериозния дворец.

Шоуто за Празника на фенерите е част от усилията на Забранения град да открие по-иновативни средства за връзка с широката общественост, а илюминациите предадоха допълнителен чар и ново лице на старите реликви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене