Концерт и работилница за мартеници за 3 март в Москва

Оперната певица Габриела Георгиева ще изнесе концерт в музея “Чайковски” в Москва навръх националния ни празник 3 март.  СНИМКА: АРХИВ

Българският културен институт в Москва ще отбележи националния ни празник 3 март с две събития тази година – концерт на примата на Софийската опера и балет Габриела Георгиева в залата на музея на Чайковски в Москва и работилница за мартеници предния ден – 2 март, в детската библиотека на културния център ЗИЛ в руската столица.

Същевременно в Москва тече конкурс за есе, посветено на 120-ата годишнина от рождението на композитора Панчо Владигеров, чийто финал ще е в седмицата след 3 март.

Концертът на Габриела Георгиева е по покана на музея “Чайковски”, която е дошла след миналогодишното участие на певицата в главната роля на операта “Янините девет братя” в Болшой театър. Програмата включва песни от български композитори и творби за сопран на Рахманинов и Чайковски, като съпроводът на пиано е на Милен Станев.

Детската работилница за мартеници е част от програмата на културния център ЗИЛ в Москва, която предлага интерактивни пътешествия по света за деца между 4 и 6 години, срещайки ги с природните особености и местните обичаи на различни държави.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене