Кой трябва да грабне "Оскар" vs. кой най-вероятно ще спечели златната статуетка

"Оскар"-ите са близо и прогнозирането е в разгара си, но си е същинска гимнастика за ума да се разграничиш и да определиш кой трябва да спечели и кой всъщност има най-големи шансове да грабне приза в неделя. От "Вог" предлагат класация, посочваща кой според тях заслужава златната статуетка и кои ще са най-вероятните победители тази година.

Най-добра актриса

Кой трябва да спечели: Глен Клоуз, поради няколко причини. Първо - тя е Глен Клоуз. Второ - колкото и да е странно, тя е номинирана седем пъти, но никога не е печелила "Оскар". Освен това "Съпругата" представя най-доброто и най-очарователното от Клоуз. Тя не просто "открадва" всяка сцена, тя поддържа филма с невероятния си талант.

Кой най-вероятно ще спечели: В тази категория има равенство. Ако съдим по изминалите награди "Златен глобус" и наградите на Гилдията на филмовите актьори, очакваният победител ще бъде Глен Клоуз.

Най-добър актьор

Кой трябва да спечели: За съжаление тази година номинациите за най-добър актьор не можаха да предизвикат радост. (Виго? Крисчън Бейл като Дик Чейни?) Да кажем само, че Итън Хоук трябваше да бъде номиниран за "First Reformed".

Кой най-вероятно ще спечели: Всички знаци сочат, че Академията ще присъди наградата на "Бохемска рапсодия" и Рами Малек... и фалшивите му зъби.

Най-добра поддържаха женска роля

Кой трябва да спечели: Едни от хронично недооценените номинации на сезона. Рейчъл Уайз, която е феноменална във "Фаворитката", е влачена от кон и казва на Никълъс Холт, че мирише на "96-годишна френска блудница".

Кой най-вероятно ще спечели: Реджина Кингкоято ще се почувства тържествуваща и удовлетворена, защото е блестяща и съдържателна в поддържащата си роля във филма "Ако улица "Бийл" можеше да говори". Да не говорим, че прогнозите за нея са доста добри.

Най-добра поддържаха мъжка роля

Кой трябва да спечели: Обичаният Ричард Грант заради това, което един критик нарече „неговият весел обрат като глуповато, но буйно момче” във филма "Ще можеш ли някога да ми простиш?", в който си партнира с Мелиса Маккарти. 

Кой най-вероятно ще спечели: Трудно е да се открият аргументи срещу Махершала Али, спасителната благодат от "Зелената книга", който просто прави нещата по-добри само с присъствието си.

Най-добър режисьор

Кой трябва да спечели: Няма значение, че "Ку Клукс Клан" е пренебрегвано чудо. Това е първата номинация на Спайк Лий. Може ли да получи този и поне още два "Оскар"-а? В тази категория се споменава едно голямо постижение - не, не това на Брадли Купър, а на Райън Куглър - създателят на "Черната пантера".

Кой най-вероятно ще спечели: Създателят на "Рома" Алфонсо Куарон - режисьорът, с когото Академията има дългогодишна любовна връзка.

Най-добра оригинална песен

Кой трябва да спечели: Всяка друга година Кендрик Ламър и SZA биха били безспорен победител с песента "All the stars". Но...

Кой най-вероятно ще спечели: Песента на Лейди Гага "Shallow", защото няма човек на планетата, който да не знае за "Роди се звезда" по някакъв начин и това би била най-разумната причина за Академията. И защото "Shallow" превзе света и заслужава подобно отличие.

Най-добър документален филм

Кой трябва да спечели: Интензивно очарователният и чисто възхитителен документален филм на Фред Роджърс "Няма ли да ми бъдеш съсед?", който, трагично, дори не беше номиниран.

Кой най-вероятно ще спечели: Залозите са за Free Solo, филмът на "Нешънъл джиографик" за соло изкачването на Алекс Хонолд на скалата Ел Капитан в Йосемити без въже.

Най-добър филм

Кой трябва да спечели: "Черната пантера" определи културата, беше критично харесвана и разби боксофисите. Лентата заслужава много повече от учтиво кимване и определено вече е победител, спечелвайки сърцата на безброй фенове.

Кой най-вероятно ще спечели: "Рома", защото Академията вече се влюби в черно-белия проект на Куарон. И е лентата, която засяга раса, клас и култура.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Едва на 23 г. поппевецът Торино стана баща
Бон Джоуви отбелязва 40 г. на сцената с документален филм и нов албум (Видео)
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост

Напишете дума/думи за търсене