Показаха колекцията на Карл Лагерфелд за "Фенди" на Седмицата на модата в Милано (Снимки)

Снимки: Ройтерс

Модна къща "Фенди" се сбогува с Карл Лагерфелд, представяйки в Милано последната колекция, която модният дизайнер ветеран е създал за нея преди смъртта си, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

С копие на неговия подпис "С обич КЛ" зад тях, моделите дефилираха, носейки облекла в неутрални тонове - бежово, кафяво, цвят теракота, тъмносиво, с акценти в зелено, оранжево и жълто, представяйки колекцията за сезона есен/зима 2019-2020 г.

Лагерфелд, който почина във вторник на 85-годишна възраст и е известен най-вече с работата си за "Шанел", се присъединява към "Фенди" през 1965 г. и е сътрудничил на тази модна къща със седалище в Рим, сформирайки творческо дуо със Силвия Вентурини Фенди. "Връзката между Лагерфелд и "Фенди" е най-дългата любовна история в света на модата - заяви Силвия Фенди, творческата директорка за колекциите за мъже и за аксесоарите на модната къща. - Тази връзка ще продължи години наред да оказва влиянието си върху нас. Когато му се обадихме по телефона дни преди дефилето, мислите му бяха свързани единствено с богатството и красотата на колекцията. Това е истинското му наследство. Той много ще ни липсва, скърбим за него."

Колекцията включва двуредни сака с подчертани рамене. Представени бяха също сака с ципове и украса от фльонги на кръста, носени в комбинация с асиметрични тесни поли, някои от които прозрачни. Ризите са със закопчани яки, а в редица случаи - с прозрачни ръкави. Палтата също са с подчертани рамене, а панталоните - плисирани. Като аксесоари са използвани кожени чанти. Косите на някои модели бяха вързани на опашки, като тази на Лагерфелд. В края на дефилето зрителите аплодираха Силвия Фенди, преди залата да потъне за малко в мрак в памет на Лагерфелд.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене