Топките на Симеоне срещу ръчичката на Кристиано Роналдо

Диего Симеоне прави недвусмисления си жест при победата над “Ювентус”, който е правил и често като играч в Италия.

В очаквания с голямо нетърпение 1/8-финал от Шампионската лига между “Атлетико” и “Ювентус” в Мадрид жестовете и VAR бяха главните действащи лица.

Домакините биха 2:0 с голове на уругвайците Хосе Хименес и Диего Годин в 78-ата и 83-ата минута, като за втория това бе единственият с крак от четирите му общо в Шампионската лига - досегашните ги е отбелязвал задължително с глава. Отделно двамата сънародници защитници за първи път вкарват в един мач.

Испанците можеха да открият резултата и по-рано, но гол на Алваро Мората беше отменен заради нарушение срещу защитника на “Ювентус” Джорджо Киелини. Германският съдия Феликс Цвайер прибягна до услугите на системата за видеопомощ VAR и отмени попадението. След мача домакините роптаеха, че били ощетени, а президентът Енрике Сересо напусна бесен официалната ложа.

Реферът се допита до VAR и при гола на Хименес, но тогава всичко беше точно.

Резултатът не вещае добри шансове за “Ювентус” в реванша, доказват статистици. Досега общо пет пъти в европейските турнири “бяло-черните” са отстъпвали 0:2 в първия мач и никога не са успявали да продължат. Въпреки това играчите и треньорът Масимилиано Алегри обещаха, че отборът ще се хвърли с всички сили в реванша след две седмици.

Мачът ще се запомни и с два недвусмислени и насочени срещу съперника жеста. Треньорът на “Атлетико” Диего Симеоне се хвана за слабините след първия гол във вратата на “Ювентус”, а медиите веднага припомниха, че той го е правил и като футболист в “калчото”.

На пресконференцията след мача аржентинският специалист отново повдигна въпроса, като каза, че само играчи с много здрави топки могат да стигнат до такъв резултат.

Голямата звезда на гостите Кристиано Роналдо пък подразни публиката, като показа длан с пет разперени пръста - така наречената ръчичка. Така той намекна, че е спечелил толкова шампионски лиги срещу нула за “Атлетико”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене