Гиби не съжалява за ЦСКА

Гибона e далеч по-силен като играч на "Левски"

Левскар до мозъка на костите си, Божидар Искренов печели Купата на България с ЦСКА и празнува с "червените" фенове! И никога не е съжалявал за това.

Гиби е един от десетките играчи, преминали и през двата лагера, но неговият трансфер на "Армията" през 1993 г. шокира цяла България. В Борисовата градина Гибона не се чувства у дома си и се задържа около година, а някои дори го упрекват, че нарочно е изпуснал чист гол в дербито с "Левски". Все пак Гиби остава с хубави спомени от "Армията", вкарва няколко гола и вдига купата, а феновете на "Левски" му прощават и до днес той остава един от най-големите "сини" любимци и никой не може да оспори любовта му към отбора от "Герена".

През годините общо 43 футболисти играят за ЦСКА и "Левски", като първият е Атанас Цалов-Тасо, който става шампион и с двата гранда. Повечето не успяват да станат любимци и в двата лагера, но имената на Пламен Гетов, Костадин Видолов, Георги Йорданов-Ламята, Петър Михтарски се скандират и на "Герена", и на "Армията". А героят от САЩ '94 Емил Кременлиев дори става капитан и на двата отбора.

В неделното дерби с екипа на "Левски" могат да излязат двама бивши цесекари - Станислав Костов и Серджиу Буш. През 2011 г. първият избра офертата на "червените" пред тази на "сините", но не успя да се наложи на "Армията". Сега вкарва гол след гол на "Герена" и почти сигурно ще излезе като титуляр срещу бившия си отбор. При Буш е обратното - той игра силно за ЦСКА, докато в "Левски" изглежда ненужен. Въпреки това румънецът вкара голове и празнува победи в дербито с екипите и на двата съперника. На "Герена" допреди няколко седмици като помощник-треньор работи и друг бивш "армеец" - Асен Букарев е юноша на ЦСКА, но впоследствие успява да се наложи като основен играч в Подуяне. Още едно име в "Левски" има минало, свързано с големия съперник. През 2012 г. Валери Божинов тренира известно време с "червените" с треньор Стойчо Младенов. От ЦСКА така и не предлагат сериозна оферта на Божигол и той отива в италианския "Верона".

Коловати намрази "армейците"

Бившият национал Илиан Стоянов не понася ЦСКА, въпреки че е юноша на "червените". През 1995 г. Коловати пристига от Кюстендил в школата на "Червено знаме".

Става шампион с юношите, вдига и Купата на България. На 18 години той е взет в първия отбор на ЦСКА от настоящия директор на "Армията" Пламен Марков. Изиграва няколко мача, но новият треньор Георги Василев няма намерение да разчита на него. За капак Коловати се сбива със съотборника си Румен Христов-Ромарио и Гочето изхвърля двамата от първия отбор.

Години по-късно Стоянов се озовава на "Герена" и се превръща в любимец на феновете. Признава, че винаги е бил левскар и никога не би играл отново в ЦСКА.

Радуканов готов да води "сините"

Бившият треньор на ЦСКА Милен Радуканов не крие, че един ден би поел и "Левски". Още като футболист бившият защитник има два престоя при "армейците" и един при "сините".

С ЦСКА вкарва гол на "Ювентус" за победата с 3:2, а с вечния съперник бие "армейците" с 5:0.

Наскоро Радуканов остана разочарован от феновете на "Герена", които го освиркаха като треньор на "Пирин". "Играл съм там, вдигал съм Купата, не заслужавам такова отношение- каза Радуканов. - Радвам се, че играх и в двата гранда. Всичко се случва в живота, треньори са минавали къде ли не по Европа, така че не се знае..."

Бандата нежелан в Подуяне

Националът Иван Бандаловски е сред най-големите таланти в школата на "Левски" и израства на "Герена", но през 2004 г. шокира всички с бягството си в "Литекс".

След години Бандата се озовава в ЦСКА, става капитан на "червените" и се превръща в любимец на феновете. И до днес защитникът на "Берое" е пръв приятел с лидерите на агитката на "армейците". Той редовно е освиркван на "Герена", но в началото на тази година сериозно се заговори за негово завръщане в "Левски".

Феновете се обявиха против трансфера, докато тези на ЦСКА се надяват той да се върне на "Армията".

Гочето е неутрален

Като истински професионалист треньорът Георги Василев-Гочето е неутрален при споровете "Левски" срещу ЦСКА. Той успява да стане шампион начело и на двата отбора и никога не се е клел в любов към "сини" или "червени".

Под негово ръководство ДЛевскиУ постига незабравимата победа със 7:1 в дербито. Но след това носи титлата и печели Купата на "Армията". Гочето изпитва уважение и към двата си бивши отбора и е пример за човек, уважаван и в двата лагера.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене