Дизайнерът Даниъл Лий дебютира за "Ботега Венета" в Милано

Дизайнерът Даниъл Лий дебютира за "Ботега Венета" на Седмицата на модата в Милано с колекция, която представи иновативно най-характерното за марката, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Младият британски дизайнер използва типичното за "Ботега Венета" кръстосване на кожата и платовете, но му придаде свежест и нова посока, имитирайки лазерна кройка, обем или леко нагъване. При чантите подреди кръстосаните ленти в геометрични форми. С преплетена кожа украси палта, поли и рокли, посочва БТА.

Акцент постави на деколтето, което се смъква, извива и прави сложни геометрични номера. Някои модели от дебела кожа напомнят за брони, като обединяват футуризъм и традиционно майсторство.

"Ботега Венета" представи смесена мъжка и дамска колекция. Общо тя създава усещане за сила, с повече кожа и метал. По-нежната страна на Даниъл Лий пролича в трикотажа и в модели като мъжките палта с широки рамене.

Характерната за дизайнера чувственост беляза женствените рокли до коляното и цветните капитонирани поли.

Даниъл Лий е на 32 години. Работил е за "Маржиела", "Баленсиага", "Дона Каран", преди да стане директор за конфекцията в "Селин" за пет години. Той има амбицията да превърне "Ботега Венета" в "най-голямата модна марка в света".

Снимки: Ройтерс
Снимки: Ройтерс
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене