Агаси: Григор сам се поставя под високо напрежение

СНИМКА: Ройтерс

Бившият номер 1 в тениса Андре Агаси разкри, че напрежението върху Григор Димитров е голямо, а често сам българинът си поставя високи цели.

Носителят на 8 титли от Големия шлем е част от щаба на родения в Хасково тенисист от няколко месеца. Той не е в ролята на треньор, но помага със съвети. В момента Димитров е на 31-во място в световната ранглиста. На толкова ниска позиция той не е бил от средата на 2016 г.

"Григор ежедневно се поставя под голямо напрежение, за да бъде това, което се очаква от него. Това е нож с две остриета. Той имаше много добри резултати с кариерата си, но трябва да усети какво да е градиш върху една основа, да продължаваш в същата посока. Това не важи само за тениса, но и за ежедневието", заяви Агаси пред "Таймс оф Индия", цитиран от bTV. 

В началото на кариерата си Димитров бе често сравняван с друг бивш номер 1 - Роджър Федерер. Според настоящия му съветник, това не е правилно.

"Трудно е когато някой те сравнява с Федерер. Може да е имало някакво подражаване на играта му, но Фед играе много с китка, знаете ли, Григор удря много по-плоско. Вярвам, че все още не сме видели най-добрия му тенис", оптимист е той.

Според Агаси Димитров се доближава по-скоро до настоящия лидер в ранглистата - Новак Джокович, що се отнася до физическите му данни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене