Томба пристигна в Банско, пожела успех на Алберт (Снимки)

Алберто Томба оглежда пистата в Банско, която носи неговото име. Снимки: БФСки

Попов: Искам да стигна до първите 30

Алберто Томба пристигна в Банско и пожела успех на Алберт Попов в гигантския слалом. "Винаги е хубаво в България. Особено в Банско. Тук е прекрасно. Изненадам съм, че няма състезание, но понякога е така. Сега грее слънце, надявам се обаче всичко да е добре за неделя. Дано и Алберт Попов се справи толкова добре, колкото в слаломите. Но не забравяйте, че става въпрос за съвсем различни неща", заяви легендата на световните ски. Той се появи за кратко в палатката за гости, след което се прибра в хотела, за да си почива.

Томба бе много радостен, че ще гледа гигантски слалом. "Никога не съм харесвал скоростите. Трябва да има и техника. А на Попов пожелавам да задмине моя приятел Попангелов", каза италианецът.

Стотици фенове пък се събраха на Бъндеришка поляна въпреки лошото време, за да се докоснат до най-добрият ни алпиец, който раздаде автографи.

"Вече искам да идва състезанието. Омръзна ми от тренировки. Целта ми в гигантския слалом може да е само една - да попадна сред първите 30 след първия манш. Искам го най-вече заради феновете, които ще дойдат на ме гледат. Понякога е трудно да се състезаваш пред родна публика, но ще дам всичко от себе си", допълни Алберт.

Алберт Попов раздава автографи.
Алберт Попов раздава автографи.

Алберт с майка си Мартина и сестра си Александра
Алберт с майка си Мартина и сестра си Александра

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?
ТЕСТ: Познавате ли етикета на телефонните разговори?
13 странни традиции от целия свят

Напишете дума/думи за търсене