102 котки от Европа на конкурс в София

Котето Боромир, което е едва на 4 месеца.  СНИМКИ: АВТОРЪТ

102 разкошни котки от различни породи и от цяла Европа се състезават коя е най-красивата и породистата на конкурс в музея “Земята и хората” в София. През първия ден - 23 февруари, котките позираха като за изложба и бяха оглеждани от международното жури, както и от десетки посетители в музея. Днес, на втория ден от конкурса, ще бъдат раздадени и наградите, обясни Камелия Босилкова, която е председател на Националната федерация по фелинология - организатора на събитието.

Писаните се състезават в 4 категории според възрастта и класовете. Най-малките участници са на възраст 4 месеца. Тази година за втори път има отделен конкурс Best baby за подрастващите котенца на възраст от 4 до 10 месеца.

Котето Боромир е едва на 4 месеца и заедно със сестричката си Бебълс са порода британска сребърна котка. Той вече има няколко първи места в различни състезания. Неговият собственик Ивайло Станков разказа, че от 5 години редовно посещава котешки изложения. Запалва се по породата, когато за първи път отива на изложба преди 7 години и именно там вижда красотата на британската сребърна котка.

Мич, представител на породата “Мейн кун”
Мич, представител на породата “Мейн кун”
Най-големите домашни котки са порода “Мейн кун”. На изложението в София беше дошла Олга Рупанска с котарака Мич, който е от тази порода и тежи близо 11 кг.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене