Бербатов се включи в кауза за възстановяването на златните момичета

Димитър Бербатов и капитанът на ансамбъла ни по художествена гимнастика Симона Дянкова

Димитър Бербатов подкрепи инициатива на Българската федерация по художествена гимнастика, която ще бъде популяризирана покрай предстоящата световна купа в София от 12 до 14 април. Фондация “Димитър Бербатов” се включи в голямата кампания за събирането на средства, които ще послужат за създаването на възстановителен център за българските състезателки по художествена гимнастика. Голямата звезда на родния футбол ще бъде и посланик на световната купа, като се очаква да присъства и лично на състезанията в “Арена Армеец”.

“Като спортист знам колко огромно значение има правилното възстановяване. Тясно свързани с него са и успехите, и здравето на състезателите в дългосрочен план. Всички знаем какво име има българската школа по художествена гимнастика, колко успехи, с които основателно се гордеем. За радост тази традиция не е прекъсната - златните момичета на България продължават да ни радват с успехите и медалите си и се надявам, че с подобен център ще помогнем тази тенденция да се запази. Във фондацията имаме гимнастички, а като баща на две момичета, едната от които тренира художествена гимнастика, имам и лично отношение към този спорт”, сподели Димитър Бербатов.

Димитър Бербатов ще подкрепи българските гимнастички по време на световната купа в София.
Димитър Бербатов ще подкрепи българските гимнастички по време на световната купа в София.

“Димитър Бербатов - самият той, не само публичният му образ, кореспондира 100% с нашия спорт. Димитър няма нужда от представяне, успехът и поведението му на терена и в обществото говорят сами. Харизматичен, представителен, винаги безупречен, спортист за пример. Човек, посветил известността си на силната кауза да подкрепя талантливите български деца. Все по-рядко се срещат звезди като него, които успяват да се запазят въпреки световните си успехи”, заяви президентът на федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене