Принц Хари и Меган трябва да решат дали искат нормален живот за първото си дете

Принц Хари и Меган Маркъл СНИМКА: Ройтерс

С наближаването на раждането на Меган Маркъл, херцозите на Съсекс ще трябва да решат колко "нормален" живот искат да осигурят на първото си дете, което ще е седмо поред в наследяването на престола, предаде Ройтерс.

"Не мисля, че е имало член на кралската фамилия, който да не е казвал, че иска децата му да водят нормален живот", отбелязва редакторката на сп. "Маджести" Ингрид Сюард. "Дори кралицата каза, че иска нейните деца да имат колкото е възможно по-нормално детство. Но медийното внимание всъщност възпрепятства нормалното възпитание.", предаде БТА.

Принц Хари добре познава вниманието към британското кралско семейство.

Разтрогването на брака на неговите родители - престолонаследника принц Чарлз и покойната принцеса Даяна, се отразяваше от медиите, а майка му загина в автомобилна катастрофа в Париж през 1997 година при опит да избяга от папараци.

През последните две години Хари открито говори за своята мъка от загубата на майка си, когато е 12-годишен, и споделя как години наред е бил против своя статут на кралска особа.

Докато бе на обиколка в Афганистан през 2013 г., облеченият във военна униформа принц Хари каза пред журналисти: "Аз съм един от многото войници, няма различно отношение към мен."

А през 2017 година в интервю за сп. "Нюзуик" заяви: "Не исках да бъда в това положение, но впоследствие извадих главата си от пясъка, послушах хората и реших да използвам положението си за добро. Иска ли някой от кралското семейство да бъде крал или кралица? Не мисля, но ще изпълним задълженията си в правилния момент."

Даяна искаше децата й да растат далеч от кралския блясък и традиции. Тя ги водеше на пътешествия, в "Макдоналдс" и в атракционни паркове.

"Хубаво е, че не съм напълно откъснат от действителността. Решил съм да водя относително нормален живот и ако имам късмет и имам деца, те също да имат подобен живот", довери Хари.

Но колко реалистично е неговото желание? Проучванията показват, че той е сред най-популярните членове на британското кралско семейство и често изпреварва 92-годишната кралица и по-големия си брат Уилям, а сватбата му с холивудската актриса Меган Маркъл раздуха още повече възхищението на медиите и на обществото.

"Не виждам друг начин за възпитанието на това дете, освен традиционния и наситен с много привилегии", пояснява Робърт Джобсън, авторът на книгата "Принц Чарлз на 70: нашият бъдещ крал".

"Не съдете за някого по външния му вид, по произхода му или по това, с което се отъждествява", подчерта Хари през март пред 12 000 студенти в лондонската "Арина Уембли".

Хари и Меган могат да почерпят от опита на другите кралски особи. Принц Уилям държи децата му да растат без медийно внимание.

"Всъщност те могат да растат нормално и с кралските ограничения", увери Клаудия Джоузеф, авторката на "Как да се обличаш като принцеса." "Забелязваме, че Уилям и Кейт се грижат за Джордж, Шарлот и Луи извън общественото внимание, а самите Уилям и Хари бяха оставени до известна степен на мира до завършването на университет."

Според Джобсън, каквото и да възнамеряват Хари и Меган, ще бъде почти невъзможно тяхното дете да избегне произхода си.

"Разбира се, детето ще бъде знаменитост за много дълъг период от време", казва Джобсън.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене